31-08-07

Bierauteur Michael Jackson overleden

's Werelds meest bekende bierauteur en -kenner Michael Jackson is vanochtend plots overleden. Dat meldt Ben Vinken, hoofdredacteur en uitgever van Bierpassie Magazine, in een communiqué. De Brit werd 65.

Jackson was de eerste journalist die stukjes over bier in de krant kreeg en ook de eerste auteur die wereldwijd boeken over bier verkocht. Zijn eerste boek, 'The World Guide to Beer', verscheen in 1977. Eind jaren '80 kreeg hij grote bekendheid door zijn televisieserie 'The Beer Hunter' op Discovery Channel. "Hij verstond de kunst om de smaak van bier in een prachtig jargon te gieten, dat kon wedijveren met de grootste oenologen", stelt Ben Vinken. "He gave beer a language."

Jackson gold vooral als een autoriteit op het vlak van Belgische bieren. Van 'The Great Beers of Belgium' werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Het is het enige boek dat hij slechts aan één land wijdde. Hij is dan ook in belangrijke mate verantwoordelijk voor het internationale succes van het Belgische bier. Jackson was ook een referentie op het vlak van whisky. Whiskyliefhebbers laten zich bij hun aankopen graag inspireren door zijn 'Malt Whisky Companion'.

15:40 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: nieuws | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.