31-08-07

Bioshock: knallen onderzee levert vuurwerk op

Met Bioshock levert 2K Games weer een topper van formaat af, in een origineel decor. Het moet de eerste keer zijn dat we kunnen knallen in een onderwaterstad. ‘BioShock’ heeft niet meer dan een kwartiertje nodig om de speler onder te dompelen in een unieke sfeer.
1960. Als enige overleef je een vliegtuigcrash in de oceaan. Je zwemt richting een vuurtoren, en vindt daar een kleine duikboot. Die daalt af richting onderaardse stad Rapture, en daar begint het verhaal pas echt. Opgebouwd door wetenschappers als een soort onderwater-Utopia is de stad al snel afgezakt naar een ware hel. Gemuteerde inwoners, gestoorde wetenschappers en bezeten meisjes maken er iedereen het leven zuur.

De originele verhaallijn is alvast een sterk punt van Bioshock, maar laat dat niet het enige zijn. De sfeer die heerst in de onderwaterstad is ongekend. De licht- en watereffecten zijn van nog niet eerder geziene kwaliteit, en dragen bij tot een beangstigende sfeer. Donkere, ondergelopen kamers, bloederige taferelen en vreemde achtergrondgeluiden maken dit dit spel niet is weggelegd voor gamers met een zwak hart.

Gelukkig kan de speler zelf stevig van zich afbijten: met de klassieke wapens in de rechterhand en speciale krachten in de linkerhand word je zelf de schrik van alles wat rondkrioelt in Rapture. Die speciale krachten verkrijg je door de injectie van plasmids, en variëren van elektrische schokken en vuurballen tot telekinese.


Is Bioshock dan een waardige opvolger voor System Shock I en II? Zeer zeker, maar perfect is het nog niet. Het hacken van automaten of robotten gebeurt door een minigame, dat leuk is voor één keer maar daarna alleen maar verveelt. Op de pc zijn er daarbij nog enkele technische problemen die roet in het eten kunnen gooien.

Conclusie: Bioshock is momenteel een van de beste first person shooters op de markt, en dus een must-have voor elke fan van het genre. Te koop voor pc en XBox 360.


22:07 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: games | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.