31-08-07

Politie Knokke haalt Taxl van Axl Peleman aan de kant

De voorbije weken speelde muzikant Axl Peleman taxichauffeur in de rubriek ‘De Taxl van Axl’ in het Eén-programma ‘Zomer 2007’. Dat verliep doorgaans vlotjes, maar in Knokke gleed er toch een haar in de boter: de politie deed Peleman stoppen omdat een taxichauffeur melding had gemaakt van oneerlijke concurrentie.

“Het gebeurde enkele weken geleden. Ik had net een groep schoolkinderen ingeladen in Knokke toen er een ‘motard’ aankwam die me deed stoppen,” doet Peleman zijn verhaal.
“De politieman vertelde dat een taxichauffeur of een taxibedrijf - dat weet ik niet precies - zijn beklag had gedaan over mij: ik zou zonder vergunning met een taxi rondrijden en oneerlijke concurrentie zijn. Ik dacht eerst dat het een grap was met de verborgen camera of zo, maar die politieman bleef doodserieus. Het was geen opgezet spel, hij meende het echt,” lacht Axl.
“Hij wilde zelfs dat ik het plaatje met ‘taxi’ van m’n dak zou halen. Dat was allemaal ‘niet conform de wet’ (lacht). Ik heb hem uitgelegd dat we aan het filmen waren voor een tv-programma, dat we geen echte taxi waren.”

“De discussie heeft een half uur geduurd, maar de politieman bleef wel vriendelijk. Het was de eerste keer in mijn leven dat de flikken zo vriendelijk waren tegen mij,” grinnikt Peleman. “Ik heb gevraagd of hij het zelf niet belachelijk vond dat hiervoor de politie werd ingeschakeld. Hij wilde zijn mening niet kwijt. Toen zei ik: ‘Lach dan als u het ook belachelijk vindt.’ En hij heeft gelachen. Die man deed zijn job ook maar. Uiteindelijk heb ik geen bekeuring gehad en dat taxi-bordje hebben we gewoon laten staan. Ik heb er niks meer van gehoord.”

“Het was een grappig misverstand,” klinkt het op het politiekantoor van Knokke. “Dit bewijst dat de politie van Knokke hard werkt en het te druk heeft om naar tv te kijken.”

10:01 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: tv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.