31-08-07

Rafael uit Geetbets tovert met Pamela Anderson

“Is het niet moeilijk om Pamela Anderson weg te toveren? Ze heeft toch twee extra grote talenten?” Dat grapje kreeg illusionist Rafael uit Geetbets de voorbije maanden dikwijls te horen. De Vlaming bedacht de trucs in de Las Vegas-show ‘The Beauty Of Magic’ van Hans Klok waarin Pamela schittert.

Rafael (32) uit het Vlaams-Brabantse Geetbets komt al jaren aan de kost als goochelaar-illusionist. Misschien geen sant in eigen land, maar in het internationale ‘magic’-milieu staat hij hoog aangeschreven.

“Ik heb in Nederland al gewerkt met Hans Klok. Toen hij het contract voor Las Vegas kreeg, heeft hij me gevraagd als creative consultant. Het komt erop neer dat ik de goocheltrucs en illusies bedenk die hij opvoert in zijn show,” vertelt Rafael.

De Vlaming verbleef begin dit jaar vier maanden in de States om ‘The Beauty Of Magic’ in elkaar te steken. In dat wervelend spektakel goochelt de vermaarde Nederlandse illusionist Hans Klok erop los met een Amerikaanse stoot.

“Eerst hadden we Carmen Electra. Maar die was minder geschikt. Officieel omdat ze last had van claustrofobie. Maar eigenlijk viel er moeilijk mee samen te werken.”

“Hans Klok, producer Joop van den Ende en ikzelf hebben tijdens een dineetje een lijst van mogelijke vervangsters opgesteld. Het moest echt een kanjer zijn. Uiteindelijk bleven twee namen over: Pamela Anderson en Paris Hilton,” doet Rafael uit de doeken. “Paris zag ik niet zo zitten, tenzij ik haar chihuahua’s mocht wegtoveren (lacht). Dus zaten we twee dagen later in Los Angeles om alles met Pamela te bespreken. Ze was meteen enthousiast, ze zei dat ze altijd al een Vegas- showgirl had willen zijn.”

Houdini

“Pamela Anderson is een zegen om mee te werken,” bejubelt Rafael zijn beroemde tovenaarsleerling. “Ze geeft zich 110 procent om alle stunts onder de knie te krijgen, al zit ze daardoor onder de blauwe plekken. Pam vliegt erin, zo van let’s rock-’n-roll. Ze wil ook alles doen, de gevaarlijke stunts nog het liefst. Ze heeft pas bijgetekend tot december, we zijn nu een gevaarlijke onderwater-ontsnappingsact à la Houdini aan het instuderen. Zij ziet dat al helemaal zitten.”

Rafael liet de kans niet liggen om de boezem van La Anderson in de show te betrekken. “Pamela heeft veel gevoel voor humor. Ze beseft heel goed waarom ze aan de top staat en beroemd is. Niet omdat ze zo fantastisch kan zingen, hé,” knipoogt Rafael. “Ze speelt haar twee troeven dus uit en maakt woordspelingen of dubbelzinnige opmerkingen. Zelfspot is haar niet vreemd. Ikzelf kreeg regelmatig de opmerking of het niet moeilijk is om Pamela weg te toveren. Want er zijn toch twee extra talenten om rekening mee te houden.”

Zou Rafael niet liever zelf in de schijnwerpers staan in Las Vegas? “Neen, dit is een heel grote productie, zelfs naar Vegas-normen. Er werken een dertigtal mensen mee aan een show, onder wie 16 dansers. Ik doe zelf liever iets kleinschaliger optredens. In Vegas heb ik een paar privéshows gegeven, ondermeer voor Bruce Willis. Verder bedenk ik dus trucs voor anderen. Wereldwijd zijn er maar vijf mensen die dat doen. Binnenkort werk ik bijvoorbeeld mee aan de nieuwe show van André van Duin.”

Verdient zeker goed? “Ik word per dag betaald (lacht). Pamela verdient iets meer dan een miljoen dollar (800.000 euro) per drie maanden. En zij doet maar een kwartier mee per show.”

07:58 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: celebrity nieuws | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.