10-09-07

Astrid Roelants - Bio

Bio Astrid


Astrid Roelants werd te Leuven geboren op 18 april 1983.
Ze studeerde audiovisuele kunsten aan het Rits te Brussel. Op haar veertiende verandert het leven van de kleine Astrid. Ze geeft haar eerste optreden op een free podium op de Oude Markt van Leuven. Astrid wint de wedstrijd en ontdekt dat muziek een grotere plaats in haar leven inneemt dan ze ooit had gedacht. Ze krijgt onmiddellijk een grote liefde voor muziek,zang en entertainment.

Daarna besluit Astrid deel te nemen aan verschillende zangwedstrijden. Eerst komen “De Gouden Stem” en “De Soundmixshow”. Via haar hostessenwerk bij VTM hoort ze in 2003 al gauw dat er een nieuwe talentenshow zit aan te komen. Astrid is er als de kippen bij om zich in te schrijven.
Bij “Idool 2003”, de naam van de nieuwe talentenshow, haalt ze uiteindelijk de top 50!
Ze valt enorm op met haar vertolking van “Black Velvet” van Alannah Myles. Deze act wordt door de jury omschreven als “sexy en uitdagend voor mannen, gevaarlijk voor vrouwen”. Doch Astrid haalt de top 10 nét niet.
Dit houdt Astrid niet tegen! De top 50 halen betekent talent hebben, en dat talent moet Astrid zeker benutten!

Ze heeft niet enkel zangtalent, maar ook het talent om de juiste mensen te vinden die haar carrière in de goede richting kunnen sturen. Zo kwam ze bij de gebroeders Paelinck terecht. Deze schreven voor haar het liedje “Don’t You Stop The Music”. Met deze song schreef Astrid zich in voor de preselecties van Eurosong 2004. Astrid beschouwde deze deelname als de springplank voor haar verdere muzikale carrière.
Net als bij “Idool 2003” moest Astrid ook hier vroegtijdig de competitie verlaten.
Het volgende nieuws dat we uit het Astrid-kamp kregen, had niets met haar muziek te maken maar met haar liefdesleven. Astrid was immers een relatie begonnen met Brahim Attaeb, de bronzen medaille van “Idool 2003”.
In 2004 bracht Astrid de single “However” uit.
Het laatste dat we van Astrid hoorden was dat ze haar relatie met Brahim beëindigd had. Dit was begin 2005.

19:09 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.