17-09-07

TIPS OM RIJK TE WORDEN

1 De gouden paplepel

‘Hoe ik rijk ben geworden?’, sprak de miljonair. ‘Wel, op een dag kocht ik een appel. Ik blonk die op en verkocht hem voor het dubbele. De dag daarna kocht ik twee appels. Die poetste ik eveneens helemaal op en opnieuw kon ik ze voor het dubbele van de prijs verkopen.’ De man pauzeerde even. ‘En toen overleed mijn suikeroom en erfde ik 12 miljoen euro.’ Kortom: de meest voorkomende manier van rijk worden, is rijk geboren zijn en veel erven.

2 Wees blond en ambitieus

In welk nest u wordt geboren, hebt u niet zelf in de hand. Maar u kan uw financiële toestand wel aanzienlijk verbeteren door een huwelijk met een telg uit een rijke familie. In de Verenigde Staten hebben ze er zelfs een woord voor: golddiggers. Het jongste voorbeeld, volgens Italiaanse roddelbladen, is Nicoletta Mantovani. Als Pavarotti’s weduwe heeft ze recht op één kwart van de 200 miljoen euro die de bekende tenor bijeenzong.

3 Denk aan uw familie

’Een Vlaming kleedt zich niet uit voor hij gaat slapen’, klinkt het gezegde. Wilt u rijk worden dan moet u het tegendeel doen. Overtuig vandaag nog uw ouders of grootouders dat ze alle wettelijke maatregelen treffen om zo weinig mogelijk successierechten te betalen. Doe dit op uw beurt ook voor de kinderen. Bewaar niets in een bankkluis! Zo blijft het kapitaal in de familie.

11:47 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: varia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.