19-09-07

"Cybercrimineel wordt echt beroep"

Cybercriminelen gaan steeds professioneler en commerciëler te werk, blijkt uit een rapport van het beveiligingsbedrijf Symantec. Voor de gemiddelde cybercrimineel is geld nog steeds de doorslaggevende factor voor het ontwikkelen en verspreiden van virussen of andere aanvallen op computersystemen.

Starterspakket
Het gebruik van toolkits is volgens het rapport van 1 januari 2007 tot 30 juni gestegen. Een toolkit is een 'starterspakket' voor computercriminelen. Met de software van bijvoorbeeld MPack, kost het hen weinig moeite om kwaadaardige codes te verspreiden en te installeren op duizenden computers. Ook Phishing-toolkits, pakketten voor het ontwikkelen van Phishing-aanvallen zijn verkrijgbaar.

Professioneel
"Het vorige veiligheidsrapport voorspelde het al: de verschuiving van de motivatie van de criminelen. Waar ze vroeger faam zochten, zoeken ze nu hun fortuin," zegt Arthur Wong, Senior Vice President voor Symantec Security Response and Managed Services. "De evoluties die we nu waarnemen, tonen aan dat de criminelen steeds professioneler te werk gaan en zakelijke methoden toepassen om hun doeleinde te bereiken."

Voor het onderzoek baseert Symantec zich op de gegevens van 40.000 sensoren in 180 landen en op een database waarin meer dan 22.000 beveiligingslekken beschreven staan. In totaal zijn meer dan 8.000 hackers verantwoordelijk voor de 50.000 verschillende technieken die er gebruikt worden.

09:00 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.