20-09-07

NEW YORK TIMES ARCHIEF GRATIS

TimesSelect, het tegen betaling toegankelijke archief van de New York Times, stopt ermee. De krant stelt de artikelen uit het verleden en de columns vanaf morgen gratis ter beschikking. De dienst had een kleine achthonderdduizend leden, maar slechts een vierde hiervan bestond uit betalende leden.
De krant hoopt met de openstelling van TimesSelect meer inkomsten te ontvangen, door advertenties bij de artikels te plaatsen. "We zijn enthousiast over de potentiële nieuwe lezers op NYTimes.com door deze beslissing", zegt Vivian Schiller, senior vice-president van de site. "TimesSelect was een bron van inkomsten, maar de dominantie van zoekmachines heeft de situatie veranderd. Gratis toegang tot onze opiniestukken en archieven zal ons lezersaantal enorm stimuleren."
Niet alle artikelen komen gratis online. Het gaat vooral om de commentaarstukken, het recente archief tot 1987 en de heel oude artikelen die verschenen tussen 1851 tot 1922. De artikelen die tussen 1923 en 1986 werden gepubliceerd, zijn nog steeds tegen betaling opvraagbaar.

11:55 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.