22-09-07

Kerk boos over Jezus-spotje

Katholieke kerkleiders in België hebben zich boos gemaakt over een tv-spotje dat Jezus afbeeldt als een dikke hippie die wonderen verricht en schaarsgeklede dames oppikt. Dat meldt Katholiek Nederland, de internetsite van de Nederlandse bisschoppen, vandaag/vrijdag onder aanhaling van de persagentschappen ANP en AFP.

De bisschoppen zeggen dat ze "best tegen een grapje kunnen" over bijvoorbeeld nonnen of priesters, maar dat de betreffende commercial een grens overschrijdt. "Om Jezus te zien afgebeeld als een puberale nietsnut, dat gaat voorbij aan de grenzen van respectabiliteit".

RTL zendt het reclamespotje, ter promotie van Plug TV, uit op de Belgische televisie. In het filmpje verricht Jezus wonderen om zijn plezier in een nachtclub te vergroten. Hij tovert een fles whisky op de bar en verandert twee dames in schaars geklede schoonheden.
Aan het eind van het filmpje wordt Jezus door God de Vader op het matje geroepen.

Volgens het religieus nieuwsagentschap Cathobel had Eric De Beukelaer, woordvoerder van de bisschoppenconferentie, op 12 september in naam van de bisschoppen zijn beklag over het spotje gemaakt bij de Jury voor Ethische reclame. Hij drong er bij de Jury onder meer op aan bij RTL aan te dringen op het zo snel mogelijk intrekken van het spotje.
Vrijdag liet de Jury voor Ethische reclame weten dat het spotje een kwestie van 'goede smaak' is.

14:09 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: varia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.