01-10-07

Microsoft verlengt levering Windows XP op vraag van klanten

Softwaregigant Microsoft heeft onder druk van zijn klanten beslist de levering van het besturingssysteem Windows XP te verlengen. Computerfabrikanten als Hewlett-Packard en Dell kunnen hun computers nog tot 30 juni 2008 met Windows XP uitrusten, daarna moet de overstap naar het nieuwe Vista een feit zijn. Dat meldt Microsoft.

Meer tijd
Het uitstel komt er, zo zegt Microsoft, vooral omwille van de klanten. "We willen hen meer tijd geven", luidt het. Met het uitstel hebben de klanten nu 18 maanden de tijd om de overschakeling te maken.

Computerfabrikanten Fujitsu-Siemens, HP en Dell begonnen begin dit jaar al met de installatie van Vista op hun computers, maar de vraag naar het oude XP-systeem was zo groot dat er opnieuw computers met XP of samen met een dvd met daarop een 'downgrade' werden verkocht.

Kleine bedrijven
"Vooral kleine bedrijven hebben meer tijd nodig om hun bedrijfssysteem aan te passen", legt John Dayan van HP uit. "Wanneer een firma niet over het nodige technische personeel beschikt, is de omschakeling duidelijk ingewikkeld".

Natuurlijke overgangsfase
De berichten dat de blijvende vraag naar Windows XP eigenlijk een nederlaag betekent voor Vista, spreekt Microsoft tegen. Volgens het concern is er gewoon sprake van een 'natuurlijke overgangsfase'. "De klanten hebben gewoon meer tijd nodig om zich aan te passen", luidt het. Inmiddels zouden er al 60 miljoen licenties voor Vista verkocht zijn.

08:46 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.