01-10-07

Nieuwe vorm van spam heet spit

Er is een nieuwe vorm van spam op komst: spit, ofwel spam via internettelefonie. Dat zegt Cox + Partners Security Solutions. Het bedrijf waarschuwt dat zonder grondige voorbereiding de gevolgen van de nieuwe onlinedreiging zwaar zouden kunnen doorwegen. Spit staat voor 'Spam over Internet Telephony'. Het gaat om spam-achtige berichten die op dezelfde manier als spam worden uitgestuurd. De ontvanger van het bericht is echter een IP-telefoon.

Groter gevaar
Spit zal nog moeilijker te stoppen zijn dan spam, zegt Cox. Momenteel is de markt voor spit nog te klein, maar van zodra complete telefonienetwerken op basis van Voice over IP (VoIP) zullen werken en dus het aantal mogelijke ontvangers de hoogte ingaat, wordt het een ander paar mouwen. Bij VoIP wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren.

Telefoonverkeer zwaar belast
Volgens Cox zal spit het telefoonverkeer zwaar belasten. "Voor de zakelijke markt betekent dit bijvoorbeeld een slechte bereikbaarheid van de werknemers en een lagere productiviteit. Het grote verschil ligt ook in het feit dat je e-mails nog even kan tegenhouden, maar met telefoonverkeer wordt dit natuurlijk haast onmogelijk." De boodschap is dus een goede beveiliging vanaf de basis. "Om voorbereid te zijn, moeten we nu al beginnen met het inplannen van antispitsoftware", luidt het.

08:50 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.