05-10-07

Platenindustrie betaalt zich blauw aan rechtszaken tegen downloaders

Jammie Thomas en haar advocaat.
Het hoofd van de juridische afdeling van platenmaatschappij Sony BMG heeft toegegeven dat de rechtszaken tegen downloaders handenvol geld kosten en dat ze niets opleveren. Jennifer Pariser zei dat toen ze in het getuigenbankje zat tijdens de rechtszaak van Capitol Records tegen de Amerikaan Jammie Thomas, die ervan beschuldigd wordt om via het P2P-programma Kazaa honderden muziekbestanden te hebben gedeeld met andere internetters.

IP-adres
De Recording Industry Association of America (RIAA), dat alle grote platenlabels vertegenwoordigt, eist 1,2 miljoen dollar schadevergoeding van de jonge moeder. Jammie, moeder van twee kinderen, ontkent dat zij of haar kinderen illegaal muziek uitgewisseld hebben. Het is de eerste keer dat een beschuldigde P2P-gebruikers voor een jury terechtstaat. Een speurder achterhaalde het IP-adres, een adres dat wordt toegekend door de internetprovider. Een IP-adres is echter niet uniek. De advocaat van Thomas wist het hoofd van Sony's juridische afdeling dan ook de uitspraak te ontfutselen dat IP-adressen en screenshots "geen mensen kunnen herkennen."


Volgens Pariser werden reeds enkele duizenden Amerikanen aangeklaagd door de RIAA. Daar voegde ze aan toe dat de muziekindustrie miljoenen dollars heeft geïnvesteerd in het programma Safenet. "Daar hebben we veel geld mee verloren," aldus de vrouw. Hoeveel winst de muziekindustrie is misgelopen door de illegale uitwisselingen, kon de vrouw echter niet vertellen.

08:32 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.