08-10-07

PlayStation 3 met 40 GB ligt woensdag in de winkels


Sony heeft meer informatie vrijgegeven over het nieuwe PlayStation 3-model van 40 GB, dat vanaf woensdag 10 oktober voor 399,99 euro in Europa in de winkels ligt.

Specificaties
De nieuwe PS3 heeft een Blu-ray-speler, draadloze besturing, draadloze internettoegang, geen kaartlezer en geen vier maar slechts twee usb-poorten. Het nieuwe 40 GB-model is ook niet langer compatibel met PlayStation 2-games, wat bij de andere versies wel het geval is. Huidige PS3-eigenaars hechten daar volgens Sony namelijk minder belang aan. Tegen kerstmis 2007 belooft het bedrijf wel een aanbod van 65 PS3-games. Net als voor de PS3 van 60 GB worden er ook voor het 40 GB-model updates van de systeemsoftware aangeboden, zodat er na verloop van tijd nieuwe features en functies aan het systeem kunnen worden toegevoegd.

60 GB
Het bestaande pakket, dat bestaat uit een PS3 van 60 GB met uitgebreide compatibiliteit, een extra draadloze controller en twee games, wordt trouwens goedkoper en kost nu 499,99 euro. Het 60 GB-model is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, daarna moeten gamers het stellen met het 40 GB-model.

Reden
"De introductie van het 40 GB-model is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de entertainmentbehoeften en -voorkeuren van de volgende generatie PS3-eigenaars," zegt David Reeves, president van Sony Computer Entertainment Europe. "Op basis van de resultaten van het onderzoek kunnen we een bijzonder geavanceerd en toch betaalbaar game- en entertainmentsysteem in high definition aanbieden dat aan de behoeften van de volgende generatie Europese PS3-eigenaars beantwoordt. PS3 is altijd al hét systeem bij uitstek voor de kritische gamer geweest en het nieuwe 40 GB-model is meer dan ooit het ideale entertainment-systeem in high definition."

22:03 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.