09-10-07

Google en IBM investeren samen in onderzoek cloud computing

Google en IBM meldden dat zij zullen samenwerken om het onderzoek in cloud computing te stimuleren. Cloud Computing is een technologie waarbij programma's op een server worden gedraaid en niet op personal computers.

De twee technologiereuzen zeggen elk 20 à 25 miljoen dollar te zullen investeren in de bouw van datacentra die gebruikt kunnen worden door medewerkers van Amerikaanse universiteiten. Google topman Eric Schmidt zegt dat het noodzakelijk is voor studenten om op een adequate manier uitgerust te zijn met goede computersystemen. Ook voor wetenschappers is innovatie van het grootste belang.

"Wij willen de programmeurs van morgen trainen in het schrijven van software die de enorme groei van het world wide web en triljoenen beveiligde transacties per dag kan ondersteunen", aldus IBM-ceo Sam Palmisano. Op de beurs passeerde Google vandaag voor het eerst de grens van 600 euro. Dat is een zevenvoud sinds de start op de beurs in augustus 2004 van deze marktleider op het vlak van internetreclame.

09:05 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.