30-10-07

GRATIS MET GSM BELLEN VIA SKYPE !!!

Skype lanceert eerste internet-gsm in Groot-Brittannië
Internettelefoniebedrijf Skype heeft in Groot-Brittannië zijn eerste gsm gelanceerd waarmee Skype-abonnees gratis via het web kunnen telefoneren. De lancering van de 'Skypephone' gebeurde in samenwerking met de Britse gsm-operator '3'. Skype hoopt vanaf vrijdag tot eind dit jaar "verschillende honderdduizenden" exemplaren van het toestel te verkopen. Op termijn zouden dat er miljoenen moeten zijn.

Gratis

Nu kan een Skype-gebruiker al gratis telefoneren via het internet, maar dan moet hij zich wel bij een computer bevinden en gebruikmaken van een koptelefoon en microfoon. Dit wordt met de gsm van Skype een stuk eenvoudiger, al zijn de mogelijkheden voor internationale oproepen wel beperkt. Met het toestel kan bovendien ook gratis gechat worden. Ook gesprekken over het klassieke gsm-netwerk zijn mogelijk. Die oproepen zijn wel betalend, aan de normale tarieven van de gsm-operator.

Andere landen
De volgende maanden zal '3' het toestel ook in de andere landen lanceren waar het actief is: Australië, Oostenrijk, Denemarken, Hongkong, Italië, Ierland en Zweden. Het is niet bekend wanneer de Skypephone in België beschikbaar zal zijn. Gsm-operatoren staan niet te springen om telefoneren via het internet aan te bieden, want dit dreigt hun inkomsten aan te tasten.

10:06 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.