02-11-07

HOE SLAPEN BV'S ?

Annelien Coorevits

Kussen van Annelien


Een eenvoudig eenpersoonsbed en een simpele matras. Nee, Annelien Coorevits is geen buitenbeentje als het op slapen aankomt. Maar schijn bedriegt: overal waar ze gaat, neemt ze twee versleten kussens mee die ze in één sloop steekt.


In welk bed slaap je?

Een eenpersoonsbed. Ik heb de kinderkamer van mijn broer ingenomen, omdat ik in Wijtschate ben gaan wonen. We zijn nog niet aan verbouwingen toegekomen, dus slaap ik voorlopig in een kinderkamer. Het is bij mijn weten geen speciale matras. Ik heb maar één speciale slaapgewoonte: ik neem overal mijn hoofdkussen mee.


Wat is er zo speciaal aan dat kussen?

Het zijn eigenlijk twee oude, versleten kussens die ik één kussensloop steek. Iedereen die mij ziet, vraagt mij hoe ik daar in godsnaam kan op slapen. Het is geen zicht, maar het werkt voor mij. Ik denk dat het een beetje in mijn hoofd zit, want op zich zijn het zeker geen fantastische kussens.


Heb je ooit al zonder je fameuze kussen geslapen?

Ja, één keer, en ik heb geen oog dichtgedaan.


Slaap je normaal gezien goed elders?

Nee, helemaal niet. Nu ja, in mijn eigen bed ook niet. Ik lig gemiddeld anderhalf uur wakker voor ik in slaap val. Ik ben ook geen vaste slaper: bij het minste geluid word ik wakker. Met vijf, zes uur heb ik op zich genoeg, maar dat kan je geen jaar volhouden. Je voelt je leeglopen. Ik slaap nu al maanden vier tot vijf uur per nacht en het begint zich te wreken. Mijn ideaal is zeven tot acht uur per nacht. Ik hoop binnenkort mijn schade in te halen.


Hoe komt het dat je zo slecht slaapt?

Het zit in de familie, denk ik. Bij ons zijn het allemaal moeilijke slapers.


Welke middeltjes gebruik je als je de slaap niet kunt vatten?

Ik drink wel eens een warme thee, dat schijnt te helpen. En sporadisch een glas rode wijn. Dat is gezond, hé. Maar als ik echt moe ben, slaap ik wel.


Heb je ooit in een speciaal bed geslapen?

Ik heb een paar keer op een waterbed geslapen, maar dat is me niet enorm bevallen. Een boxspring vind ik wel super. Dat is echt zalig. Ik ben van plan er zelf één in huis te halen.


Kijk je televisie in bed?

Ik heb een televisie in mijn kamer, maar ik ben er eigenlijk niet zo’n grote voorstander van. Later gaat die eruit, want ik denk dat het de communicatie met je partner niet ten goede komt. Maar zolang ik alleen ben, is het niet erg. Als ik niet kan slapen, zet ik de televisie aan om mijn gedachten te verzetten. In mijn bed ben ik soms bezig wat ik de dag erna moet doen. Om goed te slapen, moet je je verstand op nul kunnen zetten.


Sta je makkelijk op ’s morgens?

Ja. Zodra de wekker gaat, spring ik uit bed. Ik ben een ochtendmens, ook al beweert mijn vader van niet. Ik heb wel een kop koffie nodig om helemaal wakker te worden.

00:07 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.