02-11-07

HOE SLAPEN BV'S ?

Anne-Marie Ilie

Gek op een luchtbed


Een miss die van hot naar her moet reizen en verplicht feestjes afschuimt: het moet wel compleet fout gaan met de nachtrust van Anne-Marie Ilie, zou je denken. En toch: de Miss Belgian Beauty is een honkvaste slaapster, die zich niet gauw uit haar dromen laat halen. Haar droombed is geen kingsize bed met zijden beddengoed, wel een simpele luchtmatras.


In welk bed slaap je?

Ik heb een twijfelaar, omdat ik graag ronddraai en woel in bed. Een eenpersoonsbed is me te klein. Vriendinnen die vroeger bij mij kwamen slapen vonden dat woelen verschrikkelijk. Ik slaap soms moeilijk in, maar ik ben een stevige slaper. Ze mogen mijn huis komen leegroven terwijl ik slaap: ik zal er niets van gemerkt hebben. Mijn wekker krijgt me nog wel wakker, maar dan nog moet mijn moeder mij komen aanporren om op te staan.


Heb je een speciale matras?

We hebben van een sponsor van MBB een matras gekregen. Die is goed voor de rug: ze past zich aan je lichaamsvorm aan. Ik slaap nu makkelijker dan vroeger.

Hoeveel uren slaap je per nacht?

Ik probeer veel te slapen, zeker 8 uur per nacht. Om te presteren moet ik goed slapen. Maar ik moet het vaak stellen met veel kortere nachten.


Je slaapt dikwijls niet in je eigen bed. Geeft dat problemen?

Je slaapt nergens beter dan thuis, dat staat vast. Soms is de matras niet helemaal goed of is er iets anders dat niet is zoals je het wilt.


Heb je ooit in een speciaal bed geslapen?

Ik heb twee jaar geleden tijdens een vakantie ooit op een luchtbed geslapen. Het was toen een nieuwe rage, die beter zou zijn dan een gewone matras, en het klopte. Het was comfortabel slapen. Heel ontspannend. Ik heb me onder meer door kinesisten laten vertellen dat het ideaal is voor je lichaam en vooral voor je rug, omdat het heel flexibel is. Ik heb er toen tien keer op geslapen en het was heerlijk. Ik moest er niet eens aan wennen.


Waarom heb je er nog geen?

Ik weet niet of ze het hebben voor één persoon. Maar als ik ooit alleen ga wonen, wil ik er wel één kopen. Ik slaap sowieso nog altijd heel goed, de nood is dus niet zo hoog.


Heb je speciale slaaprituelen?

Ik raak niet in slaap als ik niet op mijn rechterzijde slaap. En ik trek de dekens over mijn hoofd (lacht). Ik wil helemaal ingeduffeld zijn. Ik let er ook altijd op dat ik voor middernacht slaap, als het enigszins kan. Ik heb me laten vertellen dat die slaap veel dieper en meer ontspannend is dan na middernacht. Ik vind het ook leuk om vroeg te gaan slapen, maar met mijn drukke schema als Miss is het me nog niet zo vaak gelukt.

00:03 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.