02-11-07

Sony verliest met Playstation 3 alsmaar meer geld

De spelconsole PlayStation 3 lijkt een bodemloze put te creëren voor Sony. Het voorbije kwartaal was de spelletjesafdeling verantwoordelijk voor een operationeel verlies van 96,7 miljard yen (591 miljoen euro), maakte het bedrijf vandaag in Tokio bekend.

Voor de eerste zes maanden (het boekjaar van Sony start in april) lopen de verliezen al op tot 770 miljoen euro. Sony heeft het probleem dat consumenten kiezen voor goedkope spelconsoles zoals de Nintendo Wii, in plaats van de duurdere PS3.

Een geruststelling is dat de elektronica-afdeling van Sony het wel goed deed: flatscreens en digitale camera's waren een succes zodat de winst van deze afdeling verachtvoudigde. Ook de filmafdeling van Sony boekte meer winst.

De nettowinst van het concern kwam voor het voorbije kwartaal uit op 73,7 miljard yen (452 miljoen euro). De winst ligt hiermee een pak hoger dan dezelfde periode vorig jaar (1,7 miljard yen). Maar vergelijken past niet helemaal want toen kostte de terugroepactie van notebooks het bedrijf bijna zijn volledige winst. De omzet van Sony steeg in het voorbije kwartaal met 12 procent tot 2.080 miljard yen (12,8 miljard euro).

09:23 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.