09-11-07

INTERVIEUW MET GOEDELE WACHTERS

GoedeleWachters200
'Het is erg om te zeggen, maar het leukste vind ik: een ramp'

'Vriendelijk, gedreven en betrouwbaar': zo wil Goedele Wachters het liefst overkomen.

'Het nieuws is geen personality show, hè,' zegt kersvers nieuwsanker Goedele Wachters (32), en zo blijft ze het hele gesprek tegenspartelen bij de minste allusie op haar - en nu citeer ik menig mannelijke kennis - wondermooie verschijning, prachtige ogen, gebeeldhouwde neus... Of het nu over haar voorkomen gaat of haar kunnen, Wachters is een bastion van nuchterheid.

Elk compliment minimaliseert ze tot een voor haar keiharde waarheid, zelfs als ik haar eraan herinner dat een collega haar ooit de Michelle Pfeiffer van de nieuwsdienst noemde: 'Die Pfeiffer is zeker twintig jaar ouder dan ik. Dat is toch geen compliment!' Ze is realistisch tot de zestiende macht. Dus als ik vraag waar ze als kind van droomde zegt ze:

GOEDELE WACHTERS « Ik ben niet iemand die droomt. Neen, als kind ook niet. En nu nog altijd niet. Ik plan niet, ik streef geen carrière na. Niks. Ik kijk wat zich aandient, en op het moment dat er zich een kans voordoet, grijp ik of ik grijp niet.»

HUMO Niks dromen of willen: zo onthecht is bijna niemand. Dat is pure zen.

WACHTERS « Jij noemt dat zen. Ik denk gewoon: ik wil niks betrachten dat ik toch niet kan bereiken. Ik kan beter goed opletten wat wel haalbaar is, en daar dan voor gaan. En kijk wat een kans ik nu weer krijg!»

HUMO Vind je het ook eng?

WACHTERS « Natuurlijk. Ik ben als de dood dat er - voor ik me kiplekker voel in dat decor - dingen gebeuren die ik nog niet kan opvangen: dat ik me vreselijk verspreek, of verrast word door zware technische problemen.»

HUMO Heb je al leuke zinnetjes bedacht voor als je opeens geen beeld of geluid krijgt?

WACHTERS « Neen. Ik zou dat dan toch het liefste zo spontaan mogelijk doen.»

HUMO Hoe wil je overkomen?

WACHTERS « Vriendelijk. Gedreven. Betrouwbaar.»

HUMO Ben je niet iets spannender dan dat?

WACHTERS « Het journaal is geen personality show. Ik ben maar een boodschapper. Al wil ik er - op de plekken waar dat kan - wel wat van mezelf proberen in te leggen. Maar ik zal me vooral heel rustig moeten houden. Het is ongelofelijk hoe dat beperkte kader waar je als nieuwsanker inzit alles uitvergroot wat je doet of zegt. Opeens lijkt mijn stem dan veel te hoog, beweegt mijn gezicht als een gek of gaat mijn lichaam alle kanten op.»

19:44 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.