29-02-08

Mario Kart krijgt kritiek voor stuur en gebrek aan voice-chat

decoration

De Wii-versie van het indertijd enorm succesvolle Super Nintendo-spel Super Mario Kart stelt gamers een beetje teleur, nog voor het in de winkels ligt.

Chat
Het racespel bevat immers geen voice-chat, maar slechts een text-chat. Nintendo wil blijkbaar niet dat spelers elkaar gaan uitschelden, want je kan enkel kiezen uit een beperkte selectie van boodschappen en antwoorden. Tijdens de races zelf kan je niet chatten, enkel vooraf en nadien. "Welkom in 1996," klinkt het hier en daar cynisch.

Stuur
Ook het speciale stuur kan gamers niet bekoren. Recensenten die het al hebben getest noemen het zelfs absolute rommel, maar gelukkig werkt het spel ook zonder.

Pluspunten
Naast die kritiek krijgt Mario Kart ook lof voor de gameplay, aangezien het spel niets van zijn originele 'schiet eens een schildpad naar elkaar'-charme heeft verloren. Je kan online trouwens met in totaal twaalf spelers racen. In de befaamde 'battle mode', waarbij je tegen andere spelers racet op hetzelfde scherm, kan je met acht spelers tegelijk aan de slag.

Release
Het spel verschijnt in Europa op 11 april.

06:56 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.