03-03-08

Microsoft verlaagt prijs Vista

decoration

Microsoft heeft aangekondigd dat het de prijs van zijn besturingssysteem Vista gaat verlagen. Doel is om de verkoop van het systeem omhoog te duwen. De aankondiging komt er nu Microsoft een rechtszaak boven het hoofd hangt, omdat het samen met computerfabrikant Intel computers verkocht als zijnde geschikt voor Vista terwijl ze dat eigenlijk niet waren.

Voor de Vista Home Premium, de meest gebruikelijke versie, zou het gaan om een prijsdaling van 30 euro van 159 dollar tot 129 dollar. De Vista Ultimate Edition zou voortaan 319 dollar kosten in plaats van 399.

100 miljoen licenties
Sinds Vista in januari 2007 uitgebracht werd, heeft Microsoft meer dan 100 miljoen licenties voor het besturingssysteem verkocht. In de overgrote meerderheid van de gevallen ging het echter om licenties voor software die werd geïnstalleerd op nieuwe computers.

Slechts weinig mensen kiezen ervoor om hun XP-besturingssysteem up te graden naar Vista. Microsoft wil de mensen die nog steeds XP gebruiken nu over de streep trekken om over te stappen naar Vista.

15:24 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.