03-03-08

Trend Micro waarschuwt voor kwaadaardige banners op betrouwbare sites

Trend Micro waarschuwt voor kwaadaardige banners op betrouwbare sites

Malwareproducenten misbruiken het veilige imago van bekende en drukbezochte websites door erop te adverteren met kwaadaardige banners. De banners lijken op het eerste gezicht veilig doordat ze op een bekende website staan, maar in feite installeren ze malware op de computer van de gebruiker. Daarvoor waarschuwt softwareproducent Trend Micro vandaag.

De banners kunnen volgens Trend Micro, dat gespecialiseerd is in het beveiligen van de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten, voorkomen op elke willekeurige gerenommeerde website. Vooral reis- of nieuwsgerelateerde websites zijn recent het slachtoffer geworden van kwaadaardige banners.

De schijnbaar betrouwbare banners linken niet naar de aangegeven website, maar naar een site waar het Trojaans paard TROJ_GIDA.A werd geïnstalleerd. In sommige gevallen is het zelfs niet nodig om op de banner te klikken. Alleen al het bezoeken van de website kan voldoende zijn om het virus binnen te halen.

Trend Micro geeft toe dat "de getroffen websites weinig kunnen ondernemen tegen de kwaadaardige banners". Het bedrijf raadt wel aan om de afkomst en links achter de banner goed te controleren, maar erkent dat dat moeilijk is omdat "vaak gewerkt wordt met onlinemediabureaus of -reclamepartners".

15:21 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.