05-03-08

Zangeres Betty is gek op mode (intervieuw)

 

Wat ik heb mag gezien worden


Zeven jaar na Big Brother is Betty nog altijd een bekende Vlaming. De zangeres – afkomstig uit Ingelmunster – vond na haar huwelijk met Bart Scheers een nieuw stekje in Ranst, dichtbij Lier. Betty heeft een boontje voor mode, maar shoppen met de oudste dochter Melanie doet ze helemaal niet meer. ‘We maken altijd ruzie. Melanie heeft als dertienjarige al haar eigen mening over mode’, lacht Betty.


Taverne/restaurant Elzenhof op de Grote Markt in Lier. De zaak van haar echtgenoot Bart en ook de plaats waar we met Betty hebben afgesproken voor een boeiende babbel over mode. Twee dagen voordien was Betty met het nummer ‘Decadence’ niet rechtstreeks geselecteerd voor Eurosong. Haar sm-act sprak het publiek blijkbaar niet aan, alhoewel Betty opkwam in een latexpak en dat was toch op zich al de moeite. Misschien kan ze nog via een ‘wildcard’ in de halve finale geraken. Betty hoopt het alvast.


Volg je de mode op de voet?

Mode spreekt me sterk aan. Met mooie kledij zie je er ook mooier uit (lacht). Tijdens de week draag ik vooral een jeansbroek en een pull. Voor een speciale gelegenheid of een optreden kies ik wel aangepaste kleding uit. Trends volg ik alleen wanneer ik ze mooi vind. Enkele jaren geleden waren vooral ‘frullen’ in trek. Toen heb ik tijdens de zomermaanden helemaal niets gekocht, want het viel niet in mijn smaak.

Welk kledingstuk koester je ?

Ik heb een jurkje van Cavalli dat ik gekocht heb om het filmfestival in Cannes bij te wonen. Toen ik daar was zag ik in een winkel een prachtjurk hangen. Heel mooi, maar het prijskaartje ook: 5.000 euro. Dat heb ik er niet voor over.


Je hebt ‘Foute Muziek’, maar bezit je ook foute kledij ?

Ooit heb ik een kleedje van Dolce & Gabbana gekocht met een tijgerprint. Ik heb het nog nooit gedragen.


Wie is je favoriete Belgische modeontwerper?

Op Exclusief zag ik Nicky Vankets en zijn stijl spreekt me wel aan. Ik heb nog niets van hem gekocht maar hij heeft me wel zijn naamkaartje gegeven. Zo heb ik toch al iets van hem. (lacht)


Waar ga je vooral shoppen ? En spendeer je veel geld aan kledij?

De ene dag koop ik dure merkkledij, de andere dag opteer ik voor goedkopere stukken. Sommige maanden heb ik precies een gat in mijn hand en blijf ik maar kopen. Ik heb een boontje voor jeansbroeken van Seven Jeans. Die zitten me als gegoten. Ik winkel vaak bij Bobo in Tremelo. Daar hebben ze niet alleen vrijetijds-, maar ook feest- en avondkledij. Je vindt er ook bijpassende schoenen. Een drietal keer per jaar ga ik ook shoppen in Antwerpen.


Ben je een lastige klant?

Helemaal niet, maar de verkoper/verkoopster moet me wel met rust laten. Ik wil eerst zelf passen en beslissen. Ze moeten niet aandringen, daar kan ik niet tegen. In zulke winkels zien ze me ook niet meer terug.

Wat zijn je lievelingskleuren?

Zwart omdat ik er dan slanker uitzie, roze omdat ik er vriendelijker uitzie en rood omdat ik dan als een vamp overkom (lacht). Wat ik ’s morgens aantrek, is vooral afhankelijk van mijn humeur van de dag. Thuis draag ik meestal grijs. Het groen, dat deze zomer de modekleur wordt vind ik heel mooi. Ik heb bij Bobo al enkele mooie groene topjes uitgezocht, waarin mijn figuur heel mooi uitkomt.

We zien je ook vaak met decolleté.

Moet ik me schamen? Wat ik heb, mag toch gezien worden (lacht)? En dan kijken ze niet naar mijn dubbele kin of focussen ze niet op andere minpuntjes.


Vind je lingerie belangrijk?

Natuurlijk, in lingerie moet een vrouw zich vooral goed voelen. Mijn voorkeur gaat uit naar de setjes van Marlies Dekkers. Het is heel speciaal en past me bovendien perfect.


Gaat de oudste dochter Melanie ook al shoppen ?

Melanie is pas 13, maar toch heeft ze qua mode al haar eigen voorkeur en stijl. Ik ga niet meer mee, omdat we altijd discussie hebben. Nu gaat ze shoppen met een vriendin.


Welke vrouwelijke bekende Vlaming vind je het mooist gekleed?

Veronique De Kock! Ze heeft nog altijd een modellenfiguur en ze blijft knap, ongeacht wat ze draagt. Ze gaat altijd heel stijlvol gekleed.


Laten we eens terugkeren naar Eurosong 2008. Daar droeg je een latexpakje. Durf je dat huis ook wel eens aantrekken?

(lacht) Dat was vooral voor de show. Wees maar gerust, thuis draag ik andere kledij. Maar bij mijn nummer hoorde nu eenmaal een latexpakje. Ik vond het toch heel geslaagd. We hebben trouwens al heel wat positieve reacties gekregen vanuit het buitenland.


 

16:56 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.