09-03-08

JURYLID EUROSONG Katrina Leskanich is lesbisch

decoration
Na haar overwinning in het Eurovisiesongfestival van 1997 vroeg een Britse journalist aan Katrina Leskanich: "How proud did you feel when you won the Eurovision Song Contest for your country?".

Katrina antwoordde laconiek: "Actually, I won it for your country". Katrina is namelijk geen Britse van geboorte, maar een Amerikaanse. En nu gaat ze het dus voor ons land doen. Niet zingen natuurlijk, maar als jurylid de Vlaamse artiesten beoordelen en het Vlaamse publiek advies geven om de juiste kandidaat naar Belgrado te sturen. Katrina Leskanich werd geboren in Topeka, Kansas. Haar vader was een gedecoreerde Viëtnamveteraan. Het gezin volgde de kolonel van de ene naar de andere standplaats en na een tiental verhuizingen kwam de familie Leskanich in Engeland terecht.

Katrina had de smaak van het zingen van jongs af aan te pakken en via het kerkkoor en diverse plaatselijke rockbandjes werd ze leadzangeres van Katrina and the Waves. In de jaren '80 en '90 scoorden ze diverse hits, met als absolute topper Walking on Sunshine (1985). In 1997 verdedigde Katrina and the Waves de Britse kleuren op het Eurovisiesongfestival in Dublin. Ze wonnen de wedstrijd met Love Shine a Light. In 1999 kwam een einde aan de samenwerking met de Waves.

Katrina presenteerde twee jaar lang een late night radioshow op BBC2 en werkte aan haar solocarrière. Tussen de vele internationale optredens door vond ze 2005 eindelijk tijd voor haar eerste solo-album (Katrina Leskanich).

Een paar weken terug maakte zij bekend dat zij al vijf jaar een lesbische relatie heeft met haar vrouwelijke manager.

23:02 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: varia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.