30-03-08

Ignace Crombé schoot zijn Miss-Verkiezing op gang

In de Salons Cortina in Wevelgem werden de 20 nieuwe finalisten Miss Belgian Beauty 2009 aan de pers en maar liefst 500 genodigden voorgesteld. Hiermee kaatst Missmaker Ignace Crombé de bal terug naar de media die hem de voorbije maanden bestookten met alle zonden van de wereld. Maar zoals het een Westvlaming past, liet de Bissegemnaar zich niet klein krijgen en vocht terug.

In zijn openingstoespraak sprak de organisator duidelijke taal. Hij verweet sommige media dat ze niet de bal maar de man hadden gespeeld en zijn naam vaak als een lustobject te pas en ten onpas erbij werd gesleurd. 'Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen' opperde hij 'en over mijn privé-leven moet niemand geen vragen meer stellen. Ik doe in de pers niet langer mee aan de 'verbritneysering' van onze maatschappij waarbij elk privé-element in de kijker wordt gezet. Mijn organisatie is zuiver op de graat. Dat garandeert net de kwaliteit en de objectiviteit van deze verkiezing. De jurering is open en duidelijk in dit verband.' Crombé zet dus geen stap terug en blijft 'het gezicht' van zijn verkiezing die vorig jaar nog een N° 1 Award kreeg voor beste Miss-verkiezing van het land.

In zijn openingstoespraak vervolgde Crombé: 'Maar liefst 214 meisjes stuurden hun kandidatuur en dit was bijna het dubbele in vergelijking met vorig jaar (hij vermeldde wel niet dat er slechts een fractie naar de voorverkiezingen was komen opdagen). Maar bij Miss Belgian Beauty is kwaliteit nu eenmaal belangrijker dan kwantiteit. En kwaliteit straalt deze richting zeker uit. Na een eerste voorselectie in Hotel Serwir te Sint-Niklaas en in Hotel Bedford te Luik, werd een definitieve selectiedag georganiseerd in het Gosset Hotel te Groot-Bijgaarden. Geen enkel van de geselecteerde meisjes voor deze tweede ronde gaf verstek, zo gemotiveerd waren ze allemaal om een finalistenlint in de wacht te slepen. De kandidaten konden zich bewijzen tegenover de jury via een interview, persoonlijke voorstelling, spreekopdrachten en défilés in stadskledij en badpak. De jury zocht naar de perfecte mix van schoonheid, intelligentie en taalvaardigheid'.

'Er werden 14 Nederlandstalige en 6 Franstalige finalisten weerhouden. De vaste ingrediënten zijn opnieuw de Miss-Academie, de persvoorstelling meters/peters, de promotietrip aan de kust, de reis naar Hurghada in Egypte, De Gouden Twaalf en de finale in het Casino van Knokke'.

10:18 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: miss belgie | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.