01-04-08

Belg betaalt steeds meer en vaker op het internet

decoration

De Belgische surfers kopen almaar meer goederen via het internet en betalen die ook steeds vaker online. Zowat 85 procent van de aankopen in Belgische webwinkels wordt afgehandeld door het Brusselse bedrijf Ogone.

Zestig procent gestegen
In 2007 is het aantal transacties met meer dan zestig procent gestegen, terwijl de totale omzet toenam met bijna zeventig procent. "In Belgische webwinkels werd vorig jaar een bedrag van zo'n 460 miljoen euro uitgegeven", zegt country manager Pierre Willaert van Ogone.

Betaling per kredietkaart
"Pas op, dat is niet het totale bedrag dat de Belg op internet spendeerde, enkel wat hij uitgaf in Belgische webwinkels en dus zonder bijvoorbeeld Amazon.com. Als we naar de betalingen per kredietkaart kijken, komt het gemiddelde bedrag per transactie uit op 130 euro. Betalingen via Bancontact en de betaalknoppen van de banken (ING HomePay bijvoorbeeld), waren gemiddeld goed voor 45 euro."

Meer webwinkels
Ook het aantal webwinkels stijgt. "Er zijn er nu zo'n 2.250 in ons land, een stijging op jaarbasis met dertig procent. Dat gaat van giganten als Fnac.be tot kleine eenmanszaakjes waar je zelfbedrukte T-shirts kan ontwerpen en laten opsturen. Vorig jaar gingen gemiddeld tachtig webwinkels per maand open. Dat zijn er vier per werkdag", aldus Willaert.

20:50 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.