01-04-08

Google verliest recht op Gmail-merk in EU

decoration


Zoekgigant Google mag de naam 'Gmail' in de hele Europese Unie niet meer gebruiken. Dat heeft de Harmoniëringsdienst van de Interne Markt besloten in een beroepszaak. De Duitser Daniel Giersch had namelijk al een patent op die naam.

Beroep
De Harmoniëringsdienst had deze beslissing vorige maand al genomen, maar maakte ze pas nu bekend. Google verloor midden vorig jaar al het recht op het gebruik van de naam en tekende daarvoor beroep aan. Giersch trekt nu dus opnieuw aan het langste eind en zal Google een andere naam moeten gebruiken voor haar gratis webmaildienst.

Verschillen
Google haalde nochtans verschillende argumenten aan om het verschil in logo's duidelijk te maken. In het logo van de Duitser vinden we enkel de kleuren zwart en geel terug, terwijl het zelf de kleuren blauw, rood, geel en groen gebruikt. De Duitse maildienst zet ook een streepje tussen de 'g' en 'mail' en vermeldt het zinnetje "...und die Post geht richtig ab."

Mislukte afkoping
Maar daar had de rechter allemaal geen oren naar en hij stelde dat er toch nog verwarring kon optreden. Google zal nu gebruik maken van de naam 'Google mail', maar zal wel nog '@gmail.com'-adressen kunnen aanbieden. Eerder bood Google nog 250.000 euro aan Giersch om de naam af te kopen, maar dat wees de Duitser resoluut af. Toen zei hij al dat hij dat nooit zal doen, ook al boden ze er miljoenen voor.

20:55 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.