14-04-08

CROMBE DAAGT OOK EX-MISS BELGIAN BEAUTY ANNE-MARIE ILLIE VOOR DE RECHTBANK !

Vorige week stond in enkele kranten waaronder Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad/Het Volk te lezen dat MBB organisator Ignace Crombé Story hoofdredacteur Thomas Siffer en een reporter zal dagvaarden naar aanleiding van het ophefmakende dossier dat in januari verscheen in het weekblad. Vandaag reageert Siffer met een uitgebreid antwoord dat gisteren ook via een officiële persnota verstuurd werd. Daarin stelt Siffer dat ook Anne-Marie Ilie een brief ontving van de advocaat van de MBB organisator.

Dit is de inhoud van de persnota die Story verstuurde op dinsdag 8 april:

"Geachte heer Crombez,
  Beste Ignace,

Ik vond het erg fijn dat we een opbouwend telefoongesprek konden voeren eergisteren. Het verbaast me daarom erg dat ik de dag nadien een dagvaarding van je moest ontvangen. Nu ja, ikzelf ontving dat document niet. Het was het liefje van mijn zoon dat van de gerechtsdeurwaarder met 'zijn aangestelde' moest tekenen. Het document werd immers bij mij thuis afgeleverd omdat je mij persoonlijk hebt aangeklaagd, samen met de reporter die de drie spraakmakende stukken over de wantoestanden bij je Miss Belgian Beauty heeft geschreven. Tachtigduizend euro eis je nu van ons. Vind je het erg als wij ons daar geen zorgen om maken? Neem je het ons kwalijk dat wij geen seconde twijfelen aan ons gelijk en geen letter terugnemen van wat we geschreven hebben?

Ik wil je nog bedanken, beste Ignace, omdat je onlangs tijdens de persvoorstelling van de finalisten van Miss Belgian Beauty een zure cocktail mijn naam gaf. Dat was wel een beetje vreemd omdat je enkele minuten daarvoor nog kloeg over het feit dat de pers op de man Crombez had gespeeld. Nu deed je net dát met mij. U verrast me, meneer Crombé.

Mag ik even herhalen wat ik je eergisteren al zei: Story heeft niét op de man gespeeld. Anders hadden wij wel de vele sappige verhalen die we over jou hebben liggen gepubliceerd. Dat doen wij niet. Wij hebben respect voor je privéleven en voor dat van je vrouw en je dochter. Een voorbeeld, willekeurig natuurlijk: elke man van vijftig mag verliefd worden en vreemdgaan zoveel hij wil, dat zijn onze zaken niet. Ik zeg maar wat: zelfs al hadden we namen en telefoonnummers liggen van geheime liefjes, en plaatsen en data van stiekeme ontmoetingen, dan nog zouden we daar geen reportage over maken, omdat dat over het privéleven van een mens gaat. Het wordt wel onze zaak als de verliefde organisator van een miss-verkiezing zijn machtspositie misbruikt. Het is wel onze zaak om meisjes te waarschuwen over hoe een miss-organisator zijn kandidates en missen behandelt. Dan is het onze plicht de feiten te melden. Dan belichten wij dat deel van het gedrag van die publieke persoon. Zo'n reportage heeft een maatschappelijke relevantie.

Beste Ignace, ik vind je een vreemde man. Ik had respect voor je toen je na de Story-reportages in het openbaar opbiechtte dat je je verkeerd had gedragen tegenover enkele missen. En nu sleep je ons voor de rechter omdat Story dat eerder dan jij openbaar maakte. Ik vond je slim toen je je maandenlang gedeisd hield - wie geschoren wordt, moet stilzitten. En nu loop je naar de media met: 'Ik daag Story voor de rechter!' voordat de gerechtsdeurwaarder bij mij heeft aangebeld. En ik begrijp mensen die, zoals jij deed, klagen over de 'ver-Britney-sering van de media'. Maar dat klinkt ongeloofwaardig uit de mond van een man die altijd tot het uiterste is gegaan om de media te halen.

Maar goed, even ter zake. Geachte heer Crombez, wijst u in uw dagvaarding op één fout die in Story zou staan? Neen. Daar hoort ons conflict nochtans over te gaan. Over de waarheid. Niet over de gekwetste gevoelens van een trotse man.

Beste heer Crombez, vandaag heeft ook Anne-Marie Illie een brief van je advocaat gekregen. Ook van haar eis je nu een schadevergoeding. Omdat ze zonder jouw toestemming met de pers gesproken heeft. Welnu, meneer Crombez: schaam je. Laat dat meisje eindelijk met rust. Story, mij en mijn reporter mag je proberen te pakken. Maar Anne-Marie heb je al genoeg de duivel aangedaan. Foei, meneer Crombez. Foei."

Thomas Siffer

CROMBE

22:36 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: miss belgie | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.