12-06-08

Hackers zetten gegevens 2.000 Belgacom ADSL-klanten op internet

Hackers hebben rond de jaarwisseling de gegevens van 2.000 klanten van Belgacom ADSL op het internet gezet uit protest tegen de downloadlimieten die Belgacom hanteert. De eigen onderzoeksdienst van het telecombedrijf ontdekte dat en na overleg met de hackers werd de informatie van het internet gehaald.

Het nieuws staat vandaag te lezen op de Britse it-website The Register.co.uk en verschillende internetfora en werd aan Belga bevestigd door Belgacomwoordvoerder Jan Margot. Die zegt dat het gaat om iets minder dan 2.000 klanten, terwijl het bedrijf in totaal een miljoen ADSL-klanten heeft.

Niet misbruikt
Volgens Margot werden de gegevens niet misbruikt. "Er is niks mee gedaan. We hebben de betrokken mensen wel een brief gestuurd om te zeggen dat ze hun gegevens beter moeten beschermen, bijvoorbeeld door hun draadloos netwerk te beveiligen."
De klanten werden vanaf april aangeschreven. Elke week worden sindsdien 50 tot 100 brieven verstuurd. "Dat gebeurt in pakketjes om onze klantendienst niet te overbelasten", luidt het.

Geen gerechtelijke stappen
De hackers zelf hoeven geen gerechtelijke stappen te vrezen. "Ze hebben hun daden toegegeven en meteen alles van de website gehaald. Wij hebben geen verdere stappen ondernomen. Deze zaak bewijst overigens dat onze veiligheidsdienst goed werkt", besluit Margot. (belga/eb)

15:29 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.