18-06-08

Exell failliet verklaard, doorstart is mogelijk

De handelsrechtbank van Nijvel heeft eergisteren het faillissement uitgesproken van het bedrijf Maxima, eigenaar van de computerketen Exell. Sinds april 2006 werkte het bedrijf onder gerechtelijk akkoord. De mogelijkheid bestaat dat de activiteiten - onder ingekrompen vorm - worden voortgezet.

Opkomst concurrentie
Sinds 2000 is de toestand van het bedrijf aan het verslechteren. Reden is de opkomst van enkele concurrenten. Als gevolg werden winkels gesloten en personeel afgestoten. Tussen april 2006 en juni 2008 daalde het aantal personeelsleden van 183 naar 83, voor vijftien winkels verspreid over gans het land.

Dankzij onder meer investeringen via de groep van de gedelegeerd bestuurder van Maxima, Pierre Delhaize, konden de verplichtingen tegenover schuldeisers worden terugbetaald. Ook het personeel werd altijd uitbetaald. Niettemin bleven betalingen aan de RSZ en BTW uit.

"Tijdelijke stopzetting"
Ondanks het failliet is Pierre Delhaize niet van plan de winkels op te doeken. Hij spreekt van een "tijdelijke stopzetting van de activiteiten". Hij denkt aan een gedeeltelijke herneming van de activiteiten via een nieuw bedrijf. Mogelijk gebeurt dat met vijf winkels, waarbij wordt gedacht aan Waterloo, Aartselaar, Zaventem, Namen, city 2 (Brussel) of Louvain-la-Neuve. Op die manier zouden dertig banen gered kunnen worden.

07:40 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.