08-07-08

Google moet informatie over gebruikers YouTube vrijgeven

decoration

Een federale rechtbank in New York heeft beslist dat Google gegevens van YouTube-gebruikers moet vrijgeven aan mediagigant Viacom, eigenaar van MTV en Paramount. De uitspraak is een precedent met betrekking tot toegang tot gegevens van internetgebruikers.

Proces
Viacom startte in maart 2007 een proces tegen Google. Het concern beschuldigde Google van massale schending van zijn copyright en intellectuele rechten door het toelaten van duizenden video's van de mediagroep op de website YouTube. Het gaat hoofdzakelijk over programma's van televisiezenders als MTV en Comedy Central. Viacom eist ruim een miljard dollar schadevergoeding.

Video's
Het vrijgeven van de gegevens moet Viacom in staat stellen om het aantal video's online te bepalen, maar ook om te controleren vanaf welke computers ze op de website worden geplaatst. "We zijn teleurgesteld om te zien dat de rechtbank de vraag van Viacom inwilligt betreffende de geschiedenis van de bezoeken aan YouTube", zegt een van de advocaten van Google, Catherine Lacavera. De advocaten van Google hopen dat de informatie kan worden geanonimiseerd.

14:21 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.