06-08-08

Daisy Van Cauwenbergh en man vrij na nacht in cel

decoration

decorationEx-Miss België en ex-vtm-presentatrice Daisy Van Cauwenbergh en haar echtgenoot Huub Fijen zijn in de loop van de voormiddag voorgeleid bij de Brusselse onderzoeksrechter Burm nadat ze gisteren werden opgepakt en de nacht in de cel doorbrachten.

In verdenking gesteld
Het onderzoek gaat over de recente faillissementen van Fijens vier computerbedrijven. De twee zijn inmiddels onder voorwaarden vrijgelaten. Ze zijn wel in verdenking gesteld in het gerechtelijk onderzoek naar de faillissementen. Wat de precieze tenlasteleggingen zijn, wordt voorlopig niet meegedeeld.

De echtgenoot van de ex-Miss België en huidige Miss Globe had in Zaventem IT-bedrijfjes, Computer Services Solutions (CSS), Telco Consultants, Utchi Consults en System Integration. Enkel CSS en Telco hadden personeel in dienst, respectievelijk zestig en zesendertig mensen.

Grote vraagtekens bij faillissementen
De vier bedrijfjes gingen in juni jongstleden op de fles. Daisy Van Cauwenbergh stortte daarover haar hart uit in verschillende media en had het over oplichting door vroegere aandeelhouders. Vanuit vakbondshoek werden vrijwel onmiddellijk andere, grote vraagtekens gezet bij de faillissementen.

Fraude
Zo sprak Koen Dries van de christelijke bediendenvakbond LBC over fraude door Fijen en diens echtgenote. Volgens de vakbondsman, die in verschillende kranten aan het woord kwam, kregen heel wat werknemers van CSS en Telco kort voor de faillissementen een voorstel om te gaan werken voor Rainbow Consultants. Dat zou de nieuwe naam zijn van Sehuda, een bedrijfje waarvan Huub Fijen via zijn managementsvennootschaap bestuurder van was, maar waarin hij als bestuurder vervangen werd door zijn echtgenote. Daisy Van Cauwenbergh ontkende dat formeel, maar begin juni bleek dat de curator van de faillissementen de overnameconstructie verhinderde.

Achterstallen bij RSZ en koppelbazerij
Ondertussen waren er volgens de vakbonden ook hoog oplopende achterstallen bij de RSZ, iets wat bevestigd werd door Graydon Consultants, het bureau voor bedrijfsinformatie. Zo zou CSS alleen al tussen 2004 en 2008 zes dagvaardingen hebben gekregen van de RSZ. LBC-vakbondssecretaris Dries had het zelfs over koppelbazerij.

Deze voormiddag meldde het Brusselse parket dat Daisy Van Cauwenbergh en haar echtgenoot Huub Fijen de nacht in de cel hadden doorgebracht en in de loop van de voormiddag zouden voorgeleid worden bij onderzoeksrechter Burm. Meer dan bevestigen dat het gerechtelijk onderzoek over de faillissementen gaat, kon het parket evenwel niet. (belga)

20:03 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.