11-08-08

Spammers maken overuren tijdens Olympische Spelen

Softwarebeveiliger Symantec waarschuwt voor een toename van het aantal spam-berichten in de mailbox van internetgebruikers tijdens de Olympische Spelen. Volgens Symantec is het evenement een ideale dekmantel om op onrechtmatige wijze gegevens van surfers te ontfutselen of schade aan te richten aan de computers.

"De Spelen zijn een van de grootste sportevenementen hackers en spammers zullen dit zeker gebruiken om niet alleen zakelijke doelwitten aan te vallen, maar ook particulieren", aldus de softwarebeveiliger, "Ze gebruiken vaak aan de Spelen gerelateerde websites om hun slag te slaan."

Onbekende afzender
Daarom raadt Symantec iedereen aan geen mails te openen van onbekende afzenders. Het is trouwens niet de eerste keer dat spammers grote internationale evenementen gebruiken voor hun praktijken.

Volgens een andere softwarebeveiliger Kaspersky is er geen direct verband tussen de Spelen en de toename van spam. "Het is gewoon een algemeen fenomeen dat wat groot nieuws is, daar veel spam over gestuurd wordt. Dat kan dus van alles zijn."

09:56 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.