25-08-08

Ignace weer door het lint: in cel na geweld tegen vriendin

decoration

Het sprookje tussen Ignace Crombé (51) en zijn nieuwe vriendin Patricia Govaerts (25) lijkt geen lang leven beschoren. Afgelopen weekend belandde de organisator van Miss Belgian Beauty enkele uren in de cel nadat bij een ruzie Patricia enkele verwondingen opliep. Crombé beschadigde ook de wagen van een vriendin die Patricia te hulp kwam.

Miriam
Het is de tweede keer in drie maanden dat de politie moet tussenkomen voor familiaal geweld bij Ignace Crombé. Eind mei liepen bij een discussie met zijn (ex-)vrouw Miriam de zaken zo uit de hand dat er moest worden opgetreden. Onderwerp van de discussie toen was Patricia Govaerts, de 25-jarige ex-miss Mol voor wie Crombé zijn vrouw verliet.

Liefdesnest te Stasegem
Crombé en Govaerts hadden vrijdag enkele opfrissingswerken uitgevoerd aan hun appartement in Stasegem, dat ze zelf uitvoerig in de pers tot hun "liefdesnestje" hadden omgedoopt.

Om een nog onbekende reden kwam het tot een felle discussie. De voormalige Miss Mol wilde het appartement verlaten, maar Crombé verhinderde dat hardhandig. Patricia kon uiteindelijk een vriendin bellen, die haar kwam ophalen.

Kloppen op straat
Maar ook op straat ging het er gewelddadig aan toe. Ignace Crombé beschadigde daarbij de wagen van de vriendin. De twee vrouwen dienden nadien klacht in bij de lokale politie. Govaerts had ook enkele verwondingen opgelopen na de hardhandige uitvallen van de MBB-organisator. Ze bracht de nacht elders door.

Crombé bleef in de flat in Stasegem en werd zaterdagmorgen ondervraagd op het politiecommissariaat van Harelbeke. Nadien werd hij voor korte tijd van zijn vrijheid beroofd.

"Hij werd later voorgeleid voor de parketmagistraat in Kortrijk", zegt woordvoerder Tom Janssens van het Kortrijkse parket. Hij bevestigt dat er sprake was van intrafamiliaal geweld ten huize Crombé-Govaerts. "Er zijn Ignace Crombé enkele voorwaarden opgelegd, waarna hij weer naar huis kon. Pas als hij die voorwaarden naleeft, zal Crombé niet worden vervolgd."

Agressie beheersen
Klassieke voorwaarden bij intrafamiliaal geweld - en zeker in geval van recidivisme - zijn het volgen van agressiebeheersingscursussen. Maar het parket wil niet bevestigen of ontkennen dat Ignace Crombé die zal moeten volgen.

Het parket benadrukt wel dat het Ignace Crombé op dezelfde wijze heeft behandeld als elke andere persoon tegen wie een klacht wegens intrafamiliaal geweld werd ingediend. Crombé werd overigens vrij snel na zijn ondervraging naar het Kortrijkse gerechtsgebouw gebracht. In theorie kon hij tot zondagmorgen worden vastgehouden, maar hij werd al zaterdagnamiddag weer vrijgelaten.

09:02 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: mbb | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.