10-09-08

"Wendy vs. De Persgroep wordt zeer belangrijk mediaproces"

 

De oorlog tussen Wendy Van Wanten en Dag Allemaal bereikt stilaan zijn climax. De advocaat van de BV heeft nu de uitgeversgroep De Persgroep voor de rechter gedaagd. Volgens hem wordt dit een zeer belangrijk en invloedrijk mediaproces. Dat schrijft Knack.

De ruzie tussen Wendy Van Wanten en het weekblad Dag Allemaal gaat al terug tot eind vorig jaar. Sindsdien meent advocaat Johan Cansse dat er een systematische lastercampagne gaande is tegen haar cliënt en haar partner Frans Coppenolle. Die vuilspuiterij dreigt haar "helemaal kapot te maken".

Sinds enige tijd meent Cansse dat ook de krant Het Laatste Nieuws zijn cliënt veelvuldig in een negatief daglicht plaatst. Omdat dat dagblad ook deel uit maakt van dezelfde uitgever, richt de advocaat nu zijn pijlen op De Persgroep. Die is volgens hem immers verantwoordelijk voor de journalistieke strategie van haar bladen.

Privacy

En die strategie is er volgens Cansse bewust op gericht om Wendy Van Wanten zwart te maken. Cansse is van oordeel dat een krant of magazine gerust negatieve zaken mogen schrijven, maar in het geval van Van Wanten zijn de verhalen systematisch negatief en is de grens van de privacy ver overschreden.

Het proces gaat van start op 12 september. Als Cansse zijn gelijk haalt, meent hij dat dit een precedent is waarbij de grenzen tussen persvrijheid en privacy duidelijker worden vast gelegd. Verliest hij zijn zaak, dan vreest hij dat bepaalde bladen voortaan zonder enige gêne eender wat kunnen schrijven over BV's.

22:27 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.