14-10-08

HET "MOL"-VERHAAL VAN IGNACE CROMBE VANDAAG IN P-MAGAZINE

Enkele dagen voor de finale van Miss Belgian Beauty krijgt organisator Ignace Crombé weer een klap te verwerken. Finaliste Kirsten Mertes (22) maakte bekend dat ze zeven maanden lang undercover werkte voor het weekblad 'P-Magazine'.

Finaliste van Miss Belgian Beauty Kirsten Mertes heeft zich gisteren geout als mol. Ze werkte zeven maanden lang undercover voor het weekblad P-Magazine, waar ze als stagiaire aan de slag was. 'Het leek ons en haar een goed idee om haar naar de audities te sturen voor een reportage. We zouden wel zien wat er van kwam', zegt Michaël Lescroart van P-Magazine . En er kwam veel. Mertes haalde vlotjes de finale van nu zaterdag.

Gisteren liet Mertes dan haar masker vallen in een filmpje op de website van het weekblad. 'Ik deed niet mee voor het kroontje, niet voor de auto, niet voor het plezier en zeker niet voor de beroemdheid. Ik deed het uit journalistieke plicht.' Mertes, die eind vorig jaar afstudeerde in de richting journalistiek,hield haar opdracht voor iedereen geheim. Veel meer mensen dan haar vriend, haar ouders en enkele mensen op de redactie van P-Magazine waren niet op de hoogte.

Ignace Crombé reageerde verrast en ontgoocheld toen we hem gisteravond met het nieuws confronteerden. 'We hebben geen mollen nodig in onze organisatie, en geen mensen die op onze kosten van alles profiteren om hun boekje te vullen. We hebben enthousiaste kandidates nodig, meisjes die ervoor gaan', zegt hij. Of Crombé de undercoverreportage vreest? 'Als ze de waarheid schrijft niet. De andere kandidates zullen dat bevestigen.' Crombé wist dat Mertes voor journalist had gestudeerd. 'Tijdens haar speech onlangs vertelde ze nog dat ze zich schaamde voor het beroep dat ze zou moeten uitoefenen. Ze vond dat alles wat over mij werd geschreven geen journalistiek meer was.' Het verhaal van Kirsten Mertes ligt vanaf vandaag in de krantenwinkel.

09:12 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: mbb | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.