18-10-08

Zet Miss Belgian Beauty-finale kroon op turbulent Ignace Crombé-jaar?

Wie erft het kroontje van Miss Belgian Beauty Nele Somers? Vanavond vindt de finale plaats van de meest omstreden en meest besproken missverkiezing van het land. Wat heeft Ignace Crombé nog in petto, duikt zijn ex Miriam op en worden er nog mollen ontmaskerd? Zelden kreeg een missverkiezing zoveel aandacht.

Vorig jaar leverde de verkiezing al veel spektakel op. Niet omdat Nele Somers werd verkozen, want dat had iedereen verwacht. Wel omdat organisator Ignace Crombé tijdens de plechtigheid de microfoon ter hand nam en voor een volle zaal verklaarde dat hij géén relatie had met zijn regerende miss Anne Marie Ilie en dat zijn koffers thuis niét klaar stonden.

Ondertussen is een en ander al heel anders uitgelopen. Het voorbije jaar doken liefdesmails op van Crombé die hij had gestuurd naar Anne Marie Ilie, knoopte hij een relatie aan met de jonge ex-Miss Mol Patricia Govaerts, liep zijn huwelijk met zijn vrouw en zakenpartner Miriam Jacques op de klippen, ontaardde de breuk in een vechtscheiding, was er een huiszoeking wegens belastingverduistering, veegde een kandidate hem tijdens een show publiekelijk de mantel uit en ontpopte een finaliste zich tot een undercoverjournaliste.

Iedereen vraagt zich af: wordt de finale vanavond dé climax van een turbulent jaar? Het lijkt erop. Aan de vooravond van de finale in Knokke gonsde het van de geruchten. De kans is groot dat Ignace Crombé met een hoop ongenode gasten krijgt af te rekenen. Finaliste en undercoverjournaliste Kirsten Mertes bijvoorbeeld. Zij zou naar verluidt opdagen met een deurwaarder aan haar zijde. Die moet vaststellen dat zij daadwerkelijk aanwezig was tijdens de finale zoals haar contract het vereist.

Ook Crombés ex Miriam kan opdagen. Dat deed ze al eerder tijdens de voorstelling van de peters en meters van de Miss BB-kandidates. Crombé was toen razend dat zijn ex met alle aandacht ging lopen.

Ook enkele misnoegde ex-kandidates hebben de voorbije dagen al laten weten dat ze misschien op de finale zullen aanwezig zijn.

Wie er zeker niet bij zal zijn, is de huidige Miss Belgian Beauty Nele Somers. Die heeft een goede redenen om niet te komen: ze kreeg eerder al een mail van Crombé dat haar aanwezigheid tijdens de Egyptereis en de halve finale en finale niet nodig was. Somers liet zich overigens vorige week inschrijven aan de balie en loopt daar na haar afgewerkte studies rechten nu stage.

09:55 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: mbb | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.