20-11-08

Google ontkent Belgische versie Street View

De Amerikaanse zoeksite Google ontkent dat het zich klaar maakt om Street View in België te lanceren. De dienst maakt het mogelijk om virtueel door de straten van grote steden te rijden. De krant Le Soir had eerder gemeld dat Google onder andere in Brussel, Antwerpen en Luik beelden maakte met het oog op de Belgische lancering van de dienst.

'Onze woordvoerster heeft de krant verkeerd geïnformeerd. We hebben namelijk geen enkele foto genomen in België en nemen zelf de verantwoordelijkheid op voor de foute berichtgeving', reageert Alistair Verney, Corporate Communications Manager Benelux van Google.

De woordvoerster van Google Europe, Jessica Powell, had eerder aan Le Soir gezegd dat Google 'effectief foto’s nam in verschillende Belgische steden'.

'Google neemt wel degelijk in diverse landen foto’s voor de dienst ’Street View Europe’, maar België zit daar niet tussen', aldus nog Verney.

De zoekgigant heeft niettemin contact opgenomen met diverse Europese privacy-autoriteiten, waaronder ook die in België, om hen te informeren over de bewuste dienst en over de voorzorgsmaatregelen die het bedrijf zelf neemt om de privacy van de burgers te verzekeren. Op die manier wil Google onder andere uitvissen in welke landen het de dienst wel of niet kan lanceren. 'Maar voorlopig hebben we dus niets aan te kondigen in België', besluit Verney.

Google Street View is een gratis dienst, die toegankelijk is via Google Maps.

16:04 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.