27-02-09

Opgepast met valse downloadsites

Er is een nieuwe variant gesignaleerd van "scareware" - malware die je doet geloven dat je schadelijke software op je computer hebt staan, en dat je die kan verwijderen door een bepaald programma te downloaden. Dat vaak dan nog ergere malware op je computer zet. Het "XP Antivirus" is een van die scarewares.
Nu gaat het om Antivirus 2010 (of Anti-Virus-A zoals het door sommige bronnen genoemd wordt).

Op een of andere manier word je besmet met deze malware, en die zegt dan dat je bepaalde software nodig hebt om de malware te verwijderen. Je wordt dan geleid naar gespoofte versies van bekende en vertrouwde sites om programma's te downloaden, zoals Download.com, ZDNet, PCMag.com en dergelijke. Je meent daar in goed vertrouwen een remedie te downloaden, maar brengt in tegendeel nog meer schade toe aan je systeem.
Het verwijderen van deze malware is volgens CNet niet echt gemakkelijk, omdat er een aantal varianten bestaat. Sommige internauten zouden zelfs geen toegang meer hebben tot hun Task Manager, zodat het moeilijk wordt om de processen te ontleden en te stoppen.
Hoe het dan wel moet? Volgens CNet zou je de Anti-Malware vvan Malwarebytes moeten gebruiken. Meer daarover bij CNet. In elk geval: wees voorzichtig!

10:48 Gepost door DJ in Actualiteit | Permalink | Tags: multimedia | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.