26-05-09

SEXY FIONA DEWAELE IN DE POLITIEK

fionadewaele

 

FIONA DEWAELE_01

 

FIONA DEWAELE_02

 

FIONA DEWAELE_06

 

FIONA DEWAELE_07

 

FIONA DEWAELE_08

 

FIONA DEWAELE_09

 

FIONA DEWAELE_10

 

FIONA DEWAELE_12

 

FIONA DEWAELE_14

 

FIONA DEWAELE_15

 

FIONA DEWAELE_16

 

FIONA DEWAELE_17

 

Biografie

Ik ben een 23-jarige vegetariër met een hart voor dieren die is opgegroeid in het West-Vlaamse Zwevegem. Na mijn studies Wetenschappen-Wiskunde in Kortrijk te hebben afgerond, stond ik voor de moeilijke studiekeuze van het hoger onderwijs. Aanvankelijk spendeerde ik een kleine 2 jaar op de banken van de faculteit Geneeskunde, maar koos dan toch voor een opleiding die meer in de lijn lag van mijn grote passie Engelse literatuur, nl. Germaanse talen (Nederlands-Engels). Vorige zomer studeerde ik Engelse literatuur aan de University of Cambridge en werd mijn paper over Middeleeuwse liefdesliteratuur beloond met een A-score.

Als literatuur mijn grote passie is, dan is de meest gehoorde vraag: en wat vind jij nu het beste boek ter wereld? Ik zou allereerst niet kunnen beslissen omdat er altijd nog meer te lezen valt en omdat de keuze gewoon zo moeilijk is. Een persoonlijke favoriet is toch wel de Canadese schrijfster Margaret Atwood met haar “Oryx and Crake”. Waarom? Er wordt beschreven hoe de laatste mens op aarde achterblijft met een stelletje genetisch gemanipuleerde “perfecte” mensen… Vreemd, zo lijkt het, terwijl je uiteindelijk beseft dat het toch dichterbij is dan je oorspronkelijk dacht. Verder hou ik van de woordkunst van de Ierse John Banville en die – hoe kan het ook anders - van Shakespeare. Die laatste vooral omdat hij zo actueel blijft met theaters die toch al enkele eeuwen op papier staan.

Muziek is een moeilijke keuze: uiteindelijk is er weinig dat me niet weet te boeien op een of andere manier. De grijsgedraaide platen van het moment zijn “The Best of Johnny Cash” en de laatste nieuwe van Kanye West (zie videoclips)

Een Groen! groentje in de politiek? Nee, dat klopt niet helemaal. In de periode 2003-2005 was ik actief in het Europees Jongeren Parlement als parlementslid van verschillende commissies alsook Belgische ambassadrice. In het Engelse Durham zetelde ik in de commissie voor Publieke Gezondheid, terwijl ik in het Tsjechische Tábor dan weer Interne markt & Consumentenzaken kreeg voorgeschoteld. Tijdens de nationale sessie in Brussel was het mij dan weer te doen om Cultuur, jeugd, media & sport. 

Recent werd ik verkozen tot Europe’s Sexiest Vegetarian 2009 in een verkiezing van de dierenrechtenorganisatie Peta. Ja, het is een missverkiezing, maar laten we het erover eens zijn dat het om een merkwaardige variant gaat. Het gaat in de eerste plaats om een overtuiging. De overtuiging dat dieren en natuur respect verdienen. De overtuiging dat ons eigen lichaam en – daaraan gekoppeld - onze gezondheid respect verdienen. De overtuiging dat ons milieu respect verdient. Daarom ook dat ik vleesmatiging en kritische omgang met milieu & energie bij mij hoog op de prioriteitenlijst staan.

 

fionadewaele

 

19:14 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.