12-09-09

ANNELIEN COOREVITS OVER HAAR SCHOENENPASSIE

Annelien Coorevits over haar schoenenpassie


Annelien Coorevits, miss België 2007, schaamt zich een beetje om te vertellen hoeveel paar schoenen ze heeft. “Ik heb er geen verklaring voor maar ik ben gewoon gek op schoenen en dan vooral op laarzen.” Karaat sprak met haar in kleding- en schoenenzaak Obius in Gent, overigens een van de lievelingswinkels van Anneliens vriend, voetballer Olivier Deschacht.


Komaan, hoeveel paar staan er in je kast?
Annelien: “Euh… dat weet ik niet precies maar het zijn er toch veel, alhoewel zeker minder dan 100 (lacht). Ik heb er eigenlijk veel die ik nooit draag. Dat komt omdat ik me vooral in het buitenland (te) vaak laat verleiden. Tja, de kick van het kopen, zeker? Op het moment zelf wil ik een paar dan absoluut hebben. Ach, ik weet dat ik ze ooit zal dragen, dus heb ik geen spijt. Weggooien doe ik al evenmin, zonde vind ik dat. Ik heb echt alle kleuren van de regenboog en zeer veel open sandaaltjes die prachtig ogen onder een mooie soireejurk.”

“Waar ik ze allemaal uitstal? Bij mij thuis zijn er onlangs verbouwingen geweest en nu gebruik ik mijn vroegere kamer als dressing. Tegen de muur hangen van die grote doeken, van boven tot beneden verdeeld in vakjes, waarin ik mijn schoenen opberg. Mijn laarzen staan allemaal op de grond.”


Hoe verklaar je jouw schoenenpassie?
Annelien: “Ik heb daar geen verklaring voor, behalve dan dat ik vind dat schoenen je outfit af maken. Toen ik klein was, paradeerde ik trouwens al door de living op de hoge hakken van mijn moeder.”


Aan welke voorwaarden moeten schoenen voldoen voor jou?
Annelien: “Behalve als ik een training draag, zie je mij zelden of nooit zonder hakken. Een hak maakt je eleganter, geeft je een mooiere houding. En hoe hoger, hoe liever. Ik verdraag hoge hakken redelijk goed, hoewel ik na een nachtje stappen vaak kapot ben. Maar ik bijt telkens op mijn tanden omdat ik het mooier vind. Daarom moet een schoen vooral goed zitten. Goedkope exemplaren koop ik zelden omdat ze pijn doen aan de voeten. Vroeger zag je mij ook zelden met open muiltjes of sandaaltjes omdat ik verschrikkelijk lelijke voeten heb. Nu trek ik me dat minder aan. Vooral onder een kleedje past een open sandaaltje gewoonweg beter. Voor een superscherpe top ben ik tot slot niet te vinden, dat komt te heksachtig over.”


Durf je er veel geld aan uitgeven?
Annelien: “Laten we zeggen dat ik een goede schoen belangrijk vind. Rugklachten wil ik absoluut vermijden. Ik ben vooral gek op laarzen en een degelijke, met leder gevoerde laars is natuurlijk niet goedkoop. Ik spendeer geen 1.000 euro aan een paar maar het bedrag kan toch aardig oplopen. En als ze echt te duur zijn wacht ik tot de solden. Trouwens, ik voel me slecht als ik buitensporige uitgaven doe.”


Wat is je meest extreme schoenenuitspatting?
Annelien: “Ooit kocht ik hetzelfde paar in drie kleuren omdat ik ze zodanig tof vond. Ik heb ook al laarzen in twee kleuren gekocht omdat ze dan op veel outfits passen. Maar het is niet zo dat ik het land rondrijd om een paar te bemachtigen.


Wat zijn je lievelingsmerken?
Annelien: “Dolce vind ik heel tof en Pedro Garcia is ook heel mooi. Verder Frida, dat merk zit erg gemakkelijk, heeft geen al te hoge hak en valt vaak met van alles te combineren. Ook de pumps zijn prachtig met mooie toppen. A.F. Vandervorst is iets specialer maar vind ik ook geslaagd. Waar ik mijn schoenen haal? Overal, een vast adres heb ik niet.”


Ga je vaak op schoenenjacht?
Annelien: “Het is zeker niet zo dat ik elke maand een nieuw paar in huis haal. En als ik bijvoorbeeld vorige zomer veel schoenen gekocht heb, zal ik deze zomer weinig toevoegen aan mijn collectie. Kleren koop ik wel vaker. Ik ga vooral graag naar winkels waar alles te vinden is: kledij en accessoires. Winkel in, winkel uit, dat is niet aan mij besteed, behalve dan misschien op reis of in het buitenland omdat het er dan meer ontspannen aan toe gaat.”


Ben je een snelle beslisser?
Annelien: “Schoenen neem ik redelijk rap mee, op dat vlak ben ik impulsief. Mijn tweelingzus zou dertig dingen uitproberen en dan nog met lege handen vertrekken. Zot word ik daarvan! Thuis beslissen welk paar schoenen ik ga aantrekken, dat is echter een ander paar mouwen! Dan sta ik uren voor de spiegel en passeren heel wat exemplaren de revue. Ik lig daar zelfs in mijn bed over te piekeren. Dan overloop ik in mijn hoofd welke schoenen bij welke vest passen en of ik die de volgende morgen al dan niet zou aantrekken.”


Let je op de keuze van schoenen bij anderen?
Annelien: “Absoluut, maar wel op een discrete manier. En ik zou zelfs mensen durven aanspreken om te vragen waar ze hun schoenen gehaald hebben. Wel vind ik de schoenenkeuze van een man belangrijker dan die van een vrouw. In die zin dat vrouwen het makkelijker hebben ze hebben meer keuze en zij kunnen meer stijlen aan. Bij een man daarentegen is het erop of eronder, vind ik. Bij mannen geldt zonder meer dat schoenen de look af maken (of die verpesten). Een lompe of versleten schoen, ik vind dat echt niet kunnen. Dat stoort me bij een man. Een vent met foute schoenen zou ik dus nooit aan de haak slaan (lacht). Olivier heeft er gelukkig verstand van, ik moet hem daarbij niet helpen.”


Ga je zover dat je bijpassende handtassen koopt?
Annelien: “Neen. Aan handtassen ben ik niet verslaafd.”
Olivier (komt tussen): “Jawel, op reis heeft ze onlangs drie handtassen tegelijkertijd gekocht! Dat is toch een beetje ziekelijk? Gelukkig kon ik die Egyptenaren overtuigen om een flink stuk van de prijs te doen.”
Annelien (verweert zich): “Maar die handtassen hoorden niet bij een bepaald paar schoenen. Trouwens, ik kreeg ze cadeau van Olivier, dus… Wie kan nu zoiets weigeren?”


Tot slot nog iets anders: waar ben je momenteel zoal mee bezig?
Annelien: “Ik studeer opnieuw en zit nu in mijn tweede jaar communicatiemanagement aan het Hiepso in Kortrijk. Ik wil een diploma hebben, als vangnet voor als mijn modellencarrière in het slop dreigt te geraken. Het valt te combineren, moeilijk gaat ook. Daarnaast werk ik meest als model, dat doe ik ook het liefst. Af en toe verzorg ik presentaties voor bedrijven, openingen, enzovoort. Verder heb ik nog geen concrete plannen. Slagen in mijn studies, dat is nu vooral wat ik wil!”

 

17:46 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.