19-09-09

Familie Pfaff dient klacht in tegen TV-Familie

decorationDe familie Pfaff gaat klacht neerleggen wegens laster en eerroof tegen het weekblad TV-Familie. Dat heeft de advocaat van de familie, meester Tom Versompel, vrijdag aan Belga laten weten.

Jean-Marie Pfaff, zijn vrouw Carmen Seth en de drie kinderen en schoonkinderen zijn naar verluidt bijzonder geschokt door de inhoud van 'het totaal eenzijdige, volstrekt leugenachtige en vooral lasterlijke artikel' dat is verschenen in de uitgave van het het weekblad TV-Familie van 16 september, meldt advocaat Versompel.

'Met klem wordt de inhoud ervan tegengesproken. Het is duidelijk dat het weekblad het meest elementaire respect voor de integriteit en de privésfeer van de familieleden totaal negeert, wat vermoedelijk verklaart waarom men blijkbaar niet de moeite heeft genomen de feiten te controleren, welke zouden zijn aangehaald door een niet nader vernoemd persoon', schrijft de raadsman van de Pfaffs.

De familie Pfaff beseft goed dat zij, als bekende familie, bloot gesteld staat aan de aandacht van de media en het publiek en dat zij daarvan de gevolgen dient te dragen, aldus de advocaat. 'Van de andere kant moet worden opgemerkt dat het aangeduid artikel elke vorm van ethisch en juridisch fatsoen ontbeert en de grenzen van het aanvaardbare ruimschoots zijn overschreden', luidt het.

Bij wijze van voorbeeld verwijst de advocaat naar de sms-berichten waarvan de oorsprong overduidelijk niet is gecontroleerd. 'Toch worden die voorgesteld als onomstotelijke bewijzen. Het is een flagrante schande dat men voorhoudt alsof men bewijzen heeft, daar waar men in sé geen flard van deugdzaam bewijs in zijn bezit blijkt te hebben.'

Voor de familie Pfaff is het duidelijk dat alleen 'goedkope sensatiezucht via schaamteloze verzinsels in een weekblad' aan de basis ligt van het publiceren van het artikel. 'Dat zou er vermoedelijk nooit zijn gekomen indien de familie niet eerder had besloten om met het voormeld weekblad niet meer samen te werken', luidt het.

In een interview in TV-Familie van woensdag getuigt een medewerker die vijf jaar voor de Pfaffs zou gewerkt hebben. Hij zegt onder meer dat Jean-Marie Pfaff een bedrieger is die Carmen door zijn overspel naar de fles deed grijpen.

13:53 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: gossip | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.