21-09-09

Sandrine : « Ik ben nu een betere versie van mezelf »

decoration

 


Sandrine Van Handenhoven is in Afrika op zoek gegaan naar haar roots. Ze deed dat met enkele verbijsterende vaststellingen. “In Afrika zijn de mensen warm en hartelijk, vriendelijk en positief. Hun houding geeft me de kracht om zelf ook wat meer zo in het leven te staan.”

De soulzangers reisde afgelopen zomer met Vijftv naar het ontwikkelingsland om te zien wat de ngo’s daar precies doen. De confrontatie met haar roots zie je vanavond in Leefwereld in beweging. Sandrine kwam er terecht bij de weeskinderen van SOS Kinderdorpen in Burundi, waar haar moeder is geboren. Ze was er zelf echter nog nooit geweest, een schok dus. “Het gaf me een warm gevoel dat ik naar haar geboorteland kon reizen. Ik wist niet goed wat te verwachten. Sommige mensen zeggen dat je een ander mens bent als je terugkomt van zo’n reis.”

“We zijn naar een medisch centrum geweest waar ik een vrouw heb ontmoet die zichzelf en haar kindje op aids kwam laten testen. Daarna zijn we naar haar huis geweest waar ze met haar vier kinderen woonde. Het was klein, vuil, onhygiënisch en er waren nauwelijks voorzieningen om te leven. En toch was ze aan het lachen.”

Voor Sandrine werd de reis een hele metamorfose, vertelt ze. “De weinige ellende die ik heb gezien heeft me sterker gemaakt. Ik voel toch dat ik wat veranderd ben, rustiger misschien. Ik ben natuurlijk nog altijd dezelfde Sandrine, maar een betere versie dan voor ik vertrok. Ik heb nu ook het plan opgevat om zeker eens met mijn moeder naar Congo te gaan, zodat ze me haar land kan laten zien. Ze vond het fantastisch om me over Afrika te horen vertellen. Ik denk dat we nu echt samen moeten gaan.”

 

14:45 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.