23-10-09

Krijgt de organisatie van Miss België despotische trekjes?

decoration

 

Een merkwaardig bericht op Missitems.be trekt de aandacht. Twee fotografen van de site die de voorstelling van de finalistes willen fotograferen worden de toegang geweigerd. De aanleiding van het weigeren van de toegang: een primeur op hun site.

Afgelopen week organiseerde Miss België een persconferentie waarop meer informatie wordt gegeven over de finale en finalistes. Wanneer op de dag van de bewuste persconferentie 's morgens Missitems al aankondigt te hebben vernomen dat de Miss België-finalistes op reis zullen vertrekken naar Thailand en dat de finale van Miss België zal plaatsvinden in het Casino van Knokke, is voor de organisatie van Miss België – bij monde van Darline Devos – de maat vol. De twee geaccrediteerde fotografen die ’s avond aan de inkom van de persconferentie staan, komen er niet in.

Omdat Missitems op de ochtend van de dag van de persconferentie een deel van het nieuws plaatst – het artikel is immers gebaseerd op informatie die al weken circuleerde en sommige finalistes schreven er zelfs al over op Facebook – krijgt de organisatie het te kwaad en ze beslist om een gespecialiseerd medium aan te deur te laten staan omdat ze het nieuws had gebracht.

Darline Devos bevestigt de feiten, maar nuanceert: “Op het moment dat bekend werd dat Missitems het nieuws al geplaatst had, is er bij de organisatie emotioneel gereageerd op het verschijnen van de fotografen van Missitems.” Na 45 minuten beslist Darline Devos dat het niet erg netjes is ten opzichte van de Missitems-fotografen en mogen ze alsnog binnen. De foto’s die ze ter plaatse maken, mogen echter niet gepubliceerd worden .

Afgelopen scène is allesbehalve professioneel, past niet bij een organisatie van het formaat van Miss België en heeft allicht een voorgeschiedenis. Hopelijk trekt de geur van despotisme gauw op.

12:54 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.