27-10-09

Hoofdredactrice Dag Allemaal naar strafrechter

decoration

 

Ilse Beyers, hoofdredactrice van het magazine Dag Allemaal, is doorverwezen naar de strafrechter. De aanleiding voor de beslissing is een ophefmakend artikel in het blad over de winkel van Kelly Pfaff. Beyers zal zich nu moeten verantwoorden voor laster en eerroof.

Het is de Antwerpse raadkamer die Ilse Beyers (foto) donderdag doorverwees naar de strafrechter. De reden daarvoor is een artikel van journalist Geert Op ‘t Eynde over de kledingzaak van Kelly Pfaff. Daarin stond dat de winkel failliet was gegaan door vriendin en zakenpartner Iske Oliviers. Die zou volgens het artikel Kelly Pfaff opgelicht hebben. De twee vriendinnen zouden nu een kletterende ruzie hebben over wie nu juist schuldig is aan de financiële put.

Van die hetze zou echter niets waar zijn. Oliviers besliste daarom om een zaak aan te spannen tegen het blad. "De foto met kwetsend commentaar op de cover valt mijn cliënte het zwaarst”, aldus de advocaat van Oliviers. “Daarom hadden we niet alleen klacht neergelegd tegen de auteur van het werkstuk, maar ook tegen Ilse Beyers als verantwoordelijk uitgever én tegen onbekenden.” De raadkamer hield het dus enkel bij de hoofdredactrice die zich nu zal moeten verantwoorden voor laster en eerroof. 

12:19 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.