05-11-09

Alle BV's gebruiken botox

decoration"Acht op de tien Vlaamse tv-gezichten gebruiken botox. Het taboe is weg", zegt Mark Joris van esthetisch centrum Euroclinix. Een rondvraag door de krant Het Laatste Nieuws in BV-land brengt aan het licht dat onder meer Peter Van Asbroeck en Phaedra Hoste 'gebruikers' zijn. En volgens Hoste zijn zij lang niet alleen. "99% van de BV's laat zich tegenwoordig bijspuiten."

Een Joyce'ke doen
Ook Joyce De Troch (35) laat al jaren af en toe een spuitje zetten. "Maar toen ik zwanger was en borstvoeding gaf, ben ik er wel mee gestopt. Botox blijft tenslotte vergif en ik wou niet het risico nemen dat het in mijn bloedbaan terechtkwam. Eens mijn kind volledig van me is losgekoppeld, zal ik het opnieuw overwegen. Trouwens, zoals je weet heb ik de gewoonte om soms mijn rechterwenkbrauw wat te liften. In de chirurgen en botoxwereld heet dat al een 'Joyce-Look'. Ik hoor zelfs dat mensen bij hun arts vragen om een Joyce'ke'.»

"Kon niet meer fronsen"
Axelle Red (41) liet botox inspuiten en een aantal kleine veranderingen uitvoeren. "De botox die ik liet inspuiten, is er alweer uit. Gelukkig, want op de duur kan je niet meer fronsen met dat spul in je voorhoofd. Maar niet iedereen wordt mooi oud en we hebben het recht om in te grijpen. Ik vind het fantastisch dat al die mogelijkheden er zijn. Naast die botox heb ik nog wat kleine dingetjes laten veranderen. Niemand wil graag plaatsruimen.»

"99% van de BV's wordt bijgespoten"
"Mijn eerste spuit dateert van dik tien jaar geleden. Toen ik als model voor een badpakkenshoot stond. Ik had een frons tussen mijn wenkbrauwen. Wat normaal is als je constant tegen de zon in kijkt. Maar het was onaanvaardbaar voor het agency. Er werd me aanbevolen om die rimpel te laten vastzetten. Niet om te lachen, die venijnige prikken. Ik heb al zeker tien kuren achter de rug", getuigt Phaedra Hoste (38). "Om zo lang mogelijk mee te draaien. Om er fris uit te zien. Als de middelen er zijn, waarom zou ik het dan niet doen? Iedereen is baas over zijn eigen lichaam. Trouwens, 99% van de BV's wordt bijgespoten", weet ze.

"Pijnlijk!"
Maar ook mannelijke BV's laten al eens een spuitje zetten, zoals Peter Van Asbroeck (47). "Ik ben vroeger gesneuveld door de acne. Putjes in mijn wangen, waarvoor een dermatoloog mij biostimulatie gaf. Op één van die consultaties, toch al tien jaar geleden, heb ik ook een botox-spuit gevraagd. Uit nieuwsgierigheid, want volgens die man zaten zowat alle Amerikaanse acteurs aan dat spul. Pijnlijke
ervaring! Na een paar maanden was het uitgewerkt.»

10:25 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: bv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.