01-12-09

Claudio Dell'Anno beschuldigd van wanbetalingen

decoration

decorationEen maand na de heropening van restaurant Dell'Anno in Kortrijk is het opnieuwruzie in de zaak van Claudio en Gaëlle. De winnaars van het vtm-programma 'Mijn Restaurant' worden door een ex-werkneemster beschuldigd van wanbetalingen. "Die vrouw wil ons nog eens geld uit de zakken kloppen", reageert Claudio in Dag Allemaal.

De vrouw dreigt ermee de sociale inspectie naar Dell'Anno te sturen als ze niet snel haar achterstallige loon krijgt. Ze beweert dat Claudio haar niet correct betaald heeft en haar dwong om akkoord te gaan met een ontslag in onderlinge overeenkomst. "Allemaal leugens, want ik speel het spel correct", zegt Claudio. "Ze dreigt er ook mee om aan de grote klok te hangen dat ik de overuren van mijn personeel in het zwart uitbetaal. Wat ook kletspraat is."

Geen gesjoemel
Volgens Claudio wordt er niet gesjoemeld in zijn zaak en wordt niemand in het zwart betaald. "Dell'Anno is een beginnende zaak die nog een heleboel investeringen heeft lopen, wij moeten alles officieel doen. Laat de inspectie dus maar komen." Omgekeerd dreigt Claudio dat het er voor de vrouw zelf niet goed zal uitzien als hij naar een officiële instantie zou stappen. Meer uitleg daarover wou Claudio niet kwijt.

Roepen en tieren
De vrouw was in de zomer zelf al eens opgestapt bij Dell'Anno. Ooit stond ze volgens Claudio zelfs tegen hem te roepen en te tieren omdat hij een ziektebriefje niet wilde aanvaarden. Zo kwam er een einde aan de samenwerking, omdat ze anders kon profiteren van de ziekenkas. "En nu wil ze ons nog eens geld uit de zakken kloppen."

Niet koosjer
Kijkers herinneren zich ongetwijfeld nog de perikelen tussen Claudio en zijn personeel tijdens het programma 'Mijn Restaurant'. Ook nu blijkt dat wel meer (ex)-personeelsleden reden tot klagen hebben. Kelner Pieter Van De Kerckhove geeft toe dat er "niet zo koosjere" praktijken gebeuren in Dell'Anno.

Niet betaald
De christelijke vakbond ACV wacht nog even met de arbeidsinspectie. Eerst willen ze er zeker van zijn dat de vrouw haar werkloosheidsuitkering krijgt. De vrouw zou ook gemeld hebben dat personeelsleden elkaar regelmatig opbellen om te vragen of ze hun geld al gekregen hebben. Het gaat om de periode toen Dell'Anno wegens renoveringswerken gesloten was. Dell'Anno had veel problemen met zijn vergunning.

Het volledige interview met Claudio Dell'Anno staat deze week te lezen in Dag Allemaal.

19:12 Gepost door DJ in Algemeen | Permalink | Tags: tv | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.