04-01-11

Joyce De Troch veroordeeld tot acht maanden cel

001.jpgIMG_1083.jpgMediafiguur Joyce De Troch (36) en haar moeder Vera Van den Abbeele zijn veroordeeld tot acht maanden cel voor belastingontduiking en fiscale fraude bij hun evenementenbureau Enjoy. Dat meldt het vrt-radionieuws.

Beiden moeten ook een boete van 8000 euro betalen. De Troch heeft zich voor het organiseren van feesten in het zwart laten betalen. De politie kwam de fraude op het spoor via een misnoegde klant.

In mei 2010 kregen Joyce De Troch in Sint-Amandsberg en haar moeder in Dendermonde het gerecht over de vloer. Computers werden in beslag genomen en de boekhouding van de bvba Enjoy werd onderzocht. Volgens het parket van Dendermonde gaf De Troch 450.000 euro niet aan bij de belastingen.

De rechter sprak van zware feiten waarmee een omvangrijk vermogen was opgebouwd, wat zwaar bestraft moet worden. Maar hij hield ook rekening met het feit dat al een groot deel van het bedrag geregulariseerd werd met de belastingen. Met de fiscus heeft De Troch immers intussen een schikking getroffen.

 

13:39 Gepost door DJ in BV | Permalink | Tags: joyce de troch | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.