14-01-11

'De rode loper' stopt eind juni 2011

rode loper.jpgIn het najaar start Eén met een vernieuwde programmering, "die de focus nog sterker legt op Vlaamse programma's in primetime." Om dat schema te realiseren, stopt het eerste VRT-net eind juni met het dagelijkse showbizzmagazine 'De rode loper'.


De redactieleden van 'De rode loper' zullen de komende maanden actief meewerken aan nieuwe programma's die vanaf het najaar en in 2012 op Eén te zien zijn, stelt de VRT.

"Eén herbekijkt dezer dagen, in overleg met de VRT-directie, het programmaschema vanaf het najaar van 2011. Het netmanagement wil ook binnen de nieuwe financiële context van de VRT blijven inzetten op een gevarieerd, kwalitatief, onderscheidend en Vlaams programmaschema met vaste afspraken voor het brede publiek", luidt het.

Het netmanagement heeft eveneens beslist om vanaf het najaar een nieuw, wekelijks programmaslot in primetime te creëren over populaire cultuur. Samen met het nieuwe programma komt er een extra vraag aan programmamakers om items rond muziek, film, media en evenementen nog sterker aan bod te laten komen in de verschillende praat- en actualiteitsprogramma's.

Meer details over het Eén-programmaschema voor het najaar zijn nog niet bekend.

14:30 Gepost door DJ in BV, TV | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.