26-02-11

Actrice Tessy Moerenhout overleden

tessy moerenhout.jpgActrice Tessy Moerenhout is overleden. Dat meldt de vrt-nieuwsdienst. De actrice, die vooral bekend raakte als typiste Betty Bossé in de tv-reeks 'De Collega's', overleed aan de gevolgen van borstkanker. Ze werd 59 jaar.

Moerenhout genoot haar acteeropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Naast haar rol in 'De Collega's' en de daaruit voortvloeiende film 'De collega's maken de brug' was ze ook onder meer in 'Het pleintje' en 'Ons geluk' te zien. Recenter speelde ze ook nog een rol in de politieserie 'Witse'.

Bij televisiekijkend Vlaanderen is ze het meest bekend door haar rol van typiste Betty Bossé in De Collega's. Deze rol speelde ze in seizoen één. Halverwege seizoen twee verliet ze de reeks. Voor de film De Kollega's Maken de Brug keerde ze als Betty terug. Naast Betty Bossé in De Collega's, speelde ze ook Maria Speermalie in de gelijknamige BRT-reeks. Ook in Het Pleintje, de serie met heel wat van dezelfde acteurs als De Collega's, was ze weer van de partij, ditmaal als Millie Bers, de winkelierster. In 1979 speelde zij de titelrol in de TV-serie Maria Speermalie. In 1995-1996 was ze Maria Onckeloms in Ons geluk.

In het theater stond ze op de planken in enkele producties van theatergezelschap De Komeet.

10:29 Gepost door DJ | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.